play

Artturi Lehkosen jatkoaikamaali lennätti Coloradon suoraan neljällä voitolla NHL-finaaleihin – "Tarvitsi vain tökätä kiekko verkkoon"

Avalanchen voittomaali lähti Artturi Lehkosen lavasta. LEHTIKUVA/AFP

Avalanchen voittomaali lähti Artturi Lehkosen lavasta. LEHTIKUVA/AFP

STT-Lehtikuva

Hyökkääjä Artturi Lehkonen tuskin arvasi maaliskuun lopussa jääkiekon NHL:ssä Montreal Canadiensista Colorado Avalancheen siirtyessään, kuinka merkittävästi seuranvaihto vaikuttaisi hänen uraansa.

Kaksi ja puoli kuukautta myöhemmin 26-vuotias Lehkonen on Coloradossa juhlittu sankari, kun hän länsilohkon neljännessä finaalissa Edmontonia vastaan varmisti Avalanchelle ensimmäisen Stanley Cup -finaalipaikan 21 vuoteen.

Avalanchen jatkoajan 6–5-voittomaali lähti Lehkosen mailan lavasta. Puolustaja Cale Makar laukoi kiekon kohti Edmontonin maalia keskiviivan tuntumasta. Suomalaishyökkääjä kosketti mailallaan kiekkoa ilmassa maalin tuntumassa, ja kiekon laskeuduttua jäähän, Lehkonen ohjasi sen Edmonton-vahdin Mike Smithin selän taakse.

Colorado eteni Stanley Cup -finaaleihin pudotettuaan Jesse Puljujärven ja Mikko Koskisen Edmonton Oilersin jatkosta suoraan otteluvoitoin 4–0.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Viime kauden Stanley Cup -loppuottelijasta Montrealista Coloradoon siirtynyt Lehkonen vähätteli osuuttaan ratkaisuosumassa.

–  Minulla oli periaatteessa tyhjä maali edessäni, joten minun tarvitsi vain tökätä kiekko verkkoon, hän sanoi uutistoimisto TT:n mukaan.

Lehkonen oli Coloradon suuri sankari, sillä hän kirjautti voittomaalinsa lisäksi ottelussa kaksi syöttöpistettä.

Tappiokaan ei ollut kaukana

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Lehkonen oli kaudesta 2016–17 lähtien Montrealissa takuuvarma, monipuolinen NHL-hyökkääjä, joka osallistui kuuliaisesti myös puolustuspeliin. Hän on tuonut Coloradoon sen hyökkäyksen tarvitsemaa leveyttä ja ratkaisuvoimaa, kuten 14 pudotuspelissä syntyneet 6+5 tehopistettä osoittavat.

Avalanchessa Lehkosta tukevat valioluokan pelaajat, kuten tämän syötöstä neljännen Edmonton-kohtaamisen 5–4-johtomaalin Coloradolle tehnyt Mikko Rantanen. Heihin kuuluu myös ratkaisupelissä 1+4 pistettä tehtaillut NHL-puolustajien supertähti Makar.

–  Se oli hyvä pomppu, Lehkonen vielä kiitteli NHL:n verkkosivuilla Makarin alustusta hänen voittomaaliinsa.

Urheilukanava TSN risti Lehkosen "jatkoaikojen erikoismieheksi", sillä suomalainen ratkaisi viime vuonna Montrealin Stanley Cup -finaalipaikan kuudennessa NHL-välierässä jatkoajalla tekemällään maalilla.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Päätöserään 1–3-tappiolta lähteneen Coloradon päävalmentaja Jared Bednarilla oli varaa kiitellä pelaajiaan, vaikka lohkofinaalien ensimmäinen tappiokaan ei ollut kaukana.

–  Olen ylpeä pelaajistamme, heillä riitti sitkeyttä. Emme pelanneet erityisen hyvin, varsinkaan toisessa erässä. Teimme virheitä, joista vastustaja rankaisi, Bednar arvioi.

Unelma neljän voiton päässä

Colorado Avalanche eli NHL:ssä suuruuden vuosiaan 1990-luvulla ja 2000-luvun alussa. Se voitti Stanley Cupin 1996 ja 2001, mutta sen jälkeen on ollut vahvojenkin runkosarjakausien jälkeen hiljaisempaa pudotuspeleissä.

Avalanche pelasi viimeksi NHL.n lohkofinaaleissa keväällä 2002.

–  Tämä on hienoa, mutta tehtävä ei ole vielä täytetty. Tarvitsemme neljä voittoa lisää, Coloradon GM, vuoden 2001 Stanley Cup -mestaruuden pääarkkitehti Joe Sakic viittasi Denver Postissa edessä olevaan finaalisarjaan.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi