play

Aston Villa kaatoi Tottenhamin, Nottingham Forest ja Chelsea pistejakoon

Aston Villan argentiinalaispelaaja Emiliano Buenda tuuletti joukkueensa kannattajien edessä, kun oli tehnyt avausmaalin Tottenhamia vastaan. AFP/Lehtikuva

STT-Lehtikuva

Aston Villan Emiliano Buendia sai kunnian tehdä kalenterivuoden 2023 ensimmäisen osuman jalkapallon Englannin Valioliigassa. Aston Villa voitti vierasottelunsa Tottenhamia vastaan 2–0. Iltaottelussa kotijoukkue Nottingham Forest päätyi 1–1-tasapeliin Chelseaa vastaan.

Sarjataulukossa viidentenä olevan Tottenhamin paluu liigakentille on sujunut nitkahdellen MM-kisatauon jälkeen. Joukkue jäi tapaninpäivänä vierastasapeliin Brentfordia vastaan, ja nyt tuli tappio Aston Villalle.

Buendia kuritti vaisusti pelannutta Tottenhamia 50. peliminuutilla. Tottenhamin maalivahti Hugo Lloris ei saanut vangittua Douglas Luizin kaukolaukausta, Ollie Watkins oli ensimmäisenä paikalla ja pelasi pallon Buendialle. Lloris saa ottaa osumasta osan niskaansa. Ottelun 73. minuutilla Luiz tuikkasi vieraat 2–0-johtoon.

Argentiinan maajoukkueessa MM-kullan hiljattain voittanut maalivahti Emiliano Martinez seurasi ottelua Aston Villan vaihtopenkillä.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Chelsea siirtyi Nottinghamia vastaan 16. minuutilla johtoon, kun Raheem Sterling laukoi ylärimasta kimmonneen pallon verkon perukoille. Sinnikäs kotijoukkue tuli tasoihin runsaan tunnin kohdalla Serge Aurierin viimeisteltyä kulmapotkun jälkitilanteessa taidolla.

Suurseura Chelsea on sarjataulukossa vasta kahdeksantena.