play

Awak Kuier on oppinut WNBA:ssa lisää työnteosta ja haluaa palata Dallasin – naisten koripallomaajoukkueen tähtipelaajan kausi Euroopassa on sujunut hyvin

Awak Kuier oli mukana naisten koripallomaajoukkueen avoimissa harjoituksissa Helsingissä maanantaina.  LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN

Awak Kuier oli mukana naisten koripallomaajoukkueen avoimissa harjoituksissa Helsingissä maanantaina. LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN

STT-Lehtikuva

Kovatasoisessa Italian naisten Serie A1:ssä ja Pohjois-Amerikan WNBA:ssa pelaava suomalaiskoripalloilija Awak Kuier myöntää väsymyksen välillä painavan. Varsinkin silloin, kun nilkka on vaivannut tavallisten ottelu- ja harjoitusrasituksien lisäksi.

Kuierin tahti parin viime vuoden aikana on ollut hurja, kun talvet ovat kuluneet Italiassa ja kesät Pohjois-Amerikassa. Hän on ehtinyt Suomen naisten maajoukkueenkin mukaan.

–  Se kuuluu tähän, että tulee olemaan väsynyt, ja olen ollut. Mutta se auttaa jaksamaan, kun on hyvä fiilis mennä WNBA:han ja maajoukkueeseen, Kuier kertoi maanantaina STT:lle.

Viime päivät ja tämä viikko kelpaavat näytteeksi siitä, millaista pyöritystä hänen arkensa on.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Lauantaina Kuier pelasi Venezian asussa ja saapui sunnuntaina aurinkoisesta Italiasta lumisateen sekoittamaan Helsinkiin.

Leppoisa urheilija antoi haastattelun maanantaina naisten maajoukkueen harjoitusten jälkeen.

–  Kausi on mennyt hyvin. Olemme voittaneet monta peliä, ja toissa päivänä (lauantaina) tuli vasta ensimmäinen tappio, hän viittasi Bolognalle kärsittyyn 71–85-tappioon.

Heti kanavaveneeseen

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Kuier pelasi aiemmin Ragusassa, joka ylsi suomalaisen molempina kausina välieriin. Venezia voitti toissa kaudella mestaruuden ja pääsi viime kaudella välieriin. Kuier näkee eron nykyisen ja entisen joukkueen välillä.

–  Joukkue on tuntunut ammattimaisemmalta, ja taso korkeammalta.

–  Kaupunki on todella kaunis, ja siellä on paljon turisteja.

Kuier myönsi, että ihmisvilinässä joskus hänet tunnistetaan paikallisen joukkueen pelaajaksi.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

–  Silloin tällöin, mutta ei usein. Kaupunki on iso.

Venetsia tunnetaan kanavistaan ja liikennevälineinä toimivista veneistä.

–  Pääsin heti ensimmäisenä päivänä sellaisen kyytiin.

"Meillä on tosi hyviä puolustajia"

Maajoukkueen harjoituksissa päävalmentaja Pekka Salmisen suojatit etsivät yhteispeliä loppuviikon EM-karsintaotteluihin.

Torstaina Suomi kohtaa vierasparketilla Ranskan ja sunnuntaina Helsingissä Liettuan. Karsinnat ovat käynnistyneet kahdella tappiolla, ja vastustajat ovat pahimmasta päästä.

–  Meillä on tosi hyviä puolustajia, ja he pystyvät puolustamaan Ranskaa ja Liettuaa vastaan. Oletan, että pystymme pysymään mukana pelissä. Ranska on tosi kova joukkue, mutta heidänkin joukkue on vasta matkansa alussa, ja yritämme pysyä mukana koko ajan ja iskeä, Kuier sanoi.

–  Liettualle hävisimme edellisen ottelun kuudella vai seitsemällä pisteellä. En muista tarkkaan. Tuntui, että olisimme voineet voittaa ja oli hyvät mahdollisuudet, vaikka olemme pienikokoisempi joukkue.

–  Olen innoissani pelaamassa näitä pelejä, hän vakuutti virtaa riittävän.

Dallas kutsunee taas

Maajoukkueessa ja Italiassa Kuier hyödyntää kahtena edellisenä kesänä WNBA:n Dallas Wingsissä oppimiaan asioita.

–  Olen oppinut pelaamaan tosi paljon kovempia pelaajia vastaan ja työetiikkaa. Se miten siellä treenataan, on auttanut minua tuomaan juttuja Eurooppaan.

Kuierin peliaika on ollut kortilla molempina kesinä, mutta WNBA:n ottelutahti mahdollistaa kehittävän harjoittelun, kun harjoitukset eivät ole vain palauttavia tai seuraavaan otteluun valmistavia.

Harjoitukset ja pelaaminen eroavat Euroopassa totutusta.

–  Euroopassa on enemmän juoksemista ja kestävyyttä, mutta Pohjois-Amerikassa hiotaan taitoja. Euroopassa pelataan enemmän yhdessä, ja kaikki koskevat palloon, mutta Pohjois-Amerikassa keskitytään yhteen tai kahteen pelaajaan.

Vaikka väsymys välillä painaa, 21-vuotias urheilija haluaa palata eurooppalaisen seurajoukkuekauden jälkeen jälleen Dallasiin.

–  Nyt näyttää sille, että menen takaisin. Juttelin uuden valmentajan kanssa.

Urheilullisen oppimisen lisäksi Kuieria vetää Dallasiin ainakin yksi asia.

–  Joukkuekaverit. Heidän kanssa on ollut tosi hyvä suhde.

Ennen kesän suunnitelmien lukkoon lyömistä tekemistä riittää maajoukkueessa, Italiassa ja eurokentillä.

–  Seuraava liigapeli on 4. joulukuuta ja liigan ykköstä vastaan, joten tulee kova peli, Kuier mainitsi hallitsevan mestarin ja sarjaa johtavan Schion kohtaamisen.

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi