play

Barshim hallitsi jälleen miesten korkeuskilpailua, el-Bakkali vei estevoiton

Barshim ylitti Eugenessa 237, joka on kauden kärkitulos. LEHTIKUVA/AFP

Barshim ylitti Eugenessa 237, joka on kauden kärkitulos. LEHTIKUVA/AFP

STT-Lehtikuva

Qatarilainen Mutaz Essa Barshim ponnisti kolmanteen peräkkäiseen maailmanmestaruuteensa miesten korkeushypyssä, vaikka on kilpaillut tällä kaudella harvakseltaan. Barshim ylitti Eugenessa 237, joka on kauden kärkitulos.

Eteläkorealainen Woo Sang-hyeok sivusi maansa ennätystä 235:llä ja saavutti hopean. Ukrainalainen Andri Protsenko sivusi kauden parastaan hyppäämällä pronssille tuloksella 233. Samalla tuloksella Italian Gianmarco Tamberi oli neljäs.

Miesten 3  000 metrin estejuoksussa marokkolainen kauden kärkimies Soufiane El-Bakkali otti Tokion olympiavoiton jatkoksi uransa ensimmäisen maailmanmestaruuden. El-Bakkalille kulta oli MM-kisojen ensimmäinen, sillä kolme vuotta sitten Dohassa hän oli kolmas ja vuonna 2017 Lontoossa toinen.

Eugenessa El-Bakkali vei voiton ajalla 8.25,13. Vauhti oli tuntuvasti hitaampaa kuin Timanttiliigan kilpailuissa, sillä kotimaansa pääkaupungissa Rabatissa mestari oli juossut kesäkuussa kauden kärkiajan 7.58,28.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Etiopian Lamecha Girma oli estejuoksun toinen ajalla 8.26,01, ja Kenian Conseslus Kipruto kolmas ajalla 8.27,92. Eurooppalaiset jäivät finaalissa sivurooliin, sillä Espanjan Daniel Arce oli parhaana eurooppalaisena yhdeksäs ajalla 8.30,05.

Kipyegon hallitsi naisten 1 500 metrillä

Kisapäivän päätösmatkalla naisten 1  500 metrillä kaksinkertainen olympiavoittaja, Kenian Faith Kipyegon lisäsi saavutuksiinsa toisen MM-kullan. Hän palasi viiden vuoden tauon jälkeen maailmanmestariksi hallittuaan juoksua Eugenessa. Kipyegon voitti ajalla 3.52,96. Etiopian Gudaf Tsegay ylitti maalilinjan hopeaan oikeuttaneella ajalla 3.54,52, ja Britannian Laura Muir oli kolmas ajalla 3.55,28.

Seitsenottelun kaksinkertainen olympiavoittaja, belgialainen Nafissatou Thiam otti toisen MM-kultansa, kun hän nousi ottelun päätösmatkalla 800 metrillä ykköseksi. Hollantilainen Anouk Vetter johti ottelua ennen kahden ratakierroksen juoksua, mutta taipui hopealle.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Vetter nousi ottelussa kärkeen etenkin keihään hirmutuloksensa 58,29 ansiosta, mutta Thiam palasi kärkeen juostuaan päätösmatkalla ajan 2.13,00. Thiam sai kullan 6  947 pisteellä.

Vetterin hopeapisteet olivat 6  867, ja pronssille otteli Yhdysvaltain Anna Hall 6  755 pisteellään.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi