play

Birmingham järjestää EM-yleisurheilun 2026 – Tampereella kilpaillaan vuotta aikaisemmin alle 20-vuotiaiden EM-mitaleista

STT-Lehtikuva

Yleisurheilun Euroopan-mestaruuskilpailut järjestetään vuonna 2026 Britannian Birminghamissa. Euroopan yleisurheiluliiton (EAA) hallitus päätti asiasta perjantaina Varsovassa kokouksessaan.

Birmingham on järjestänyt sisäratojen EM-kilpailut 2007, sisäratojen MM-kilpailut 2003 ja 2018 sekä Kansainyhteisön kilpailut tänä vuonna. Lisäksi kaupunki on tunnettu Timanttiliiga-kilpailujen järjestäjänä.

–  Britannialaisyleisö arvostaa suuresti maailmanluokan yleisurheilua. Näimme tämän äskettäin Kansainyhteisön kilpailuissa, joissa katsomot olivat täysiä jopa aamuohjelman aikana, EAA:n puheenjohtaja Dobromir Karamarinov sanoi tiedotteessa.

Kesällä 2024 EM-kilpailut järjestetään Roomassa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

EAA päätti myös alle 20-vuotiaiden EM-kilpailujen järjestäjistä, ja vuoden 2025 kisojen osalta kunnian sai Tampere. Tampere on järjestänyt 2000-luvulla kolmesti yleisurheilun nuorten arvokisat, viimeisimpänä alle 20-vuotiaiden MM-kilpailut kesällä 2018.

–  Olimme erittäin vaikuttuneita Tampereen hakemuksen laadusta ja yksityiskohdista. Suomella on pitkä kokemus hyvin järjestettyjen tapahtumien järjestämisestä kaikilla tasoilla, joten U20-urheilijoillamme on epäilemättä parhaat olot kentällä ja sen ulkopuolella 2025, Karamarinov kehaisi.

Nuorten EM-mitaleista kisataan Suomessa myös ensi vuonna, kun alle 23-vuotiaiden EM-kilpailut järjestetään Espoossa.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi