play

Hakola juhli voittoa "monsteri" Niskasesta – Matintalo nappasi naisten normaalimatkojen mestaruuden

Voittaja Jämin Jänteen Ristomatti Hakola (kesk.), toiseksi tullut Proski Oulun Niko Anttola (vas.) ja kolmanneksi tullut Jämin Jänteen Lauri Lepistö juhlivat mitaleitaan SM-hiihdoissa Vantaalla lauantaina.

Voittaja Jämin Jänteen Ristomatti Hakola (kesk.), toiseksi tullut Proski Oulun Niko Anttola (vas.) ja kolmanneksi tullut Jämin Jänteen Lauri Lepistö juhlivat mitaleitaan SM-hiihdoissa Vantaalla lauantaina. Kuva: Antti Aimo-Koivisto

STT-Lehtikuva

Jämin Jänteen Ristomatti Hakola koki olympiavoittaja Iivo Niskasen ansiosta uransa kahdeksannen Suomen mestaruuden poikkeuksellisen arvokkaaksi. Hakola voitti lauantaina Vantaalla perinteisen hiihtotavan 20 kilometrin kilpailun.

–  Mestaruudet tuntuvat aina hyviltä, mutta varsinkin silloin, kun Iivo on paikalla. On hieno voittaa toi "monsteri", kolminkertainen olympiavoittaja, Hakola totesi.

Niskanen vajosi kelin yllättämänä kahdeksanneksi. Hän lähti kilpailuun tasatyöntösuksin ilman pitovoiteita ja hiipui lähes kahden minuutin päähän Hakolasta.

–  Iivo antoi nyt tasoitusta, mutta hänet on hieno voittaa, vaikka hän hiihtäisi ilman käsiä, Hakola alleviivasi kunnioitustaan Niskasta kohtaan.

Hakola sai ankarimman vastuksen Proski Oulun Niko Anttolalta, joka hiihti 25,8 sekuntia voittajaa hitaampana talven ylivoimaisesti parhaan kilpailunsa. Jämin Jänteen Lauri Lepistö sijoittui Planican 2023 MM-kisojen viestimitalistien jälkeen kolmanneksi.

Kesällä ja syksyllä sairastellut Hakola on parantanut talvena aikana hurjasti vauhtiaan. Hän hiihti kaksi viikkoa sitten Oberhofin maailmancupin yhteislähdössä yhdeksänneksi. Vantaalla vire ei ollut hänen mielestään yhtä vahva.

–  Ei oikein ollut kulkupäivä, kun välissä on ollut vähän flunssanpoikasta. Pitää taas saada vähän treeniä ja kisoja alle, Hakola arvioi virettään.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Hakola ajoittaa parasta kuntoaan maailmancupin viimeisiin perinteisen hiihtotavan kilpailuihin Lahdessa, Oslossa ja Falunissa maaliskuun puolella.

Niskanen ei valmistautunut SM-kisoihin tavanomaisella huolellisuudellaan ja tunnusti erehdyksensä.

–  Päätin jo edellispäivänä hiihtää tasurilla, enkä käynyt aamulla ladulla. Huhuttiin, että olisi jääliippa, mutta latu ei ollutkaan jäinen. Keli oli märempi kuin ajattelin, Niskanen selvitti.

Alkukaudesta sairastellut Niskasen tähtää Hakolan tapaan maailmancupin viimeisiin kisoihin ja erityisesti Holmenkollenin 50 kilometrille.

Pöytyän Urheilijoiden Johanna Matintalo hiihti normaalimatkojen Suomen mestariksi.

Pöytyän Urheilijoiden Johanna Matintalo hiihti normaalimatkojen Suomen mestariksi. Kuva: Antti Aimo-Koivisto

Pöytyän Urheilijoiden Johanna Matintalo kaappasi Vantaan SM-hiihdoista kaivatun normaalimatkojen mestaruuden. Hänellä oli ennestään kaksi sprinttikultaa.

Matintalo jätti perinteisen hiihtotavan 20 kilometrin yhteislähdössä Ikaalisten Urheilijoiden Krista Pärmäkosken hopealle ja Vantaan Hiihtoseuran Jasmi Joensuun pronssille.

Matintalo joutui odottamaan saavutusta kahden moninkertaisen arvokisamitalistin takia.

–  Kerttu Niskanen ja Krista ovat aina olleet tielläni, mutta nyt tuli ensimmäinen normaalimatkojen kulta. Kiva, kun nyt meni näin päin, Matintalo totesi.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

–  Kerttu puuttui tänään ja olisi varmasti antanut kovan vastuksen, jos olisi ollut mukana. Mutta niiden kanssa kisataan, jotka ovat viivalla.

Matintalon kausi alkoi ankeasti, kun hän sairastui Rukalla koronaan. Se lykkäsi häneltä ensin kauden alkua ja viivästytti sen jälkeen huippukuntoa.

Maailmancup jatkuu ensi viikonloppuna Kanadan Canmoressa 1  300 metrin korkeudessa. Matintalo keskittyy siellä perinteisen hiihtotavan 20 kilometrille ja sprinttiin ensi sunnuntaina ja seuraavana tiistaina.

Parhaita tuloksia hän odottaa sen jälkeen Salpausselältä, Holmenkollenilta, Drammenista ja Falunista.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

–  Luulen, että se setti on itselle kauden paras. Minulle parhaat kisat ovat vielä edessä, Matintalo ennakoi.

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi