play

Bosnian tähdet Dzeko ja Pjanic kurittivat Huuhkajia

Kesäkuun neljän pelin rupeama toi Suomelle neljä pistettä Kansojen liigassa, kun joukkue kärsi myöhään tiistaina 2–3-vierastappion Bosnia Hertsegovinalle. Kuvassa Rasmus Schüller (vas.) ja Edin Dzeko. LEHTIKUVA / Juha Tamminen

Kesäkuun neljän pelin rupeama toi Suomelle neljä pistettä Kansojen liigassa, kun joukkue kärsi myöhään tiistaina 2–3-vierastappion Bosnia Hertsegovinalle. Kuvassa Rasmus Schüller (vas.) ja Edin Dzeko. LEHTIKUVA / Juha Tamminen

STT-Lehtikuva

Kesäkuun neljän pelin rupeama toi Suomelle neljä pistettä jalkapallon miesten Kansojen liigassa, kun joukkue kärsi myöhään tiistaina 2–3-vierastappion Bosnia-Hertsegovinalle.

Huuhkajat kohtasi 11 päivässä Bosnian kahdesti ja Montenegron sekä Romanian kertaalleen. Huuhkajien lohkourakka Kansojen liigan toiseksi korkeimmalla tasolla eli B-liigassa päättyy syyskuussa.

–  Pelissä sattui ja tapahtui. Meidän täytyy taas koota itsemme. Haaveemme lohkovoitosta on aika kaukana. Täytyy alkaa taistella muista sijoista ja tarkentaa tavoitteita. Olisi tästä voinut pisteenkin saada, mutta näin kävi tänään, pettynyt päävalmentaja Markku Kanerva sanoi Ylen tv-haastattelussa.

Suomi oli pahasti köysissä Zenican ottelun avausminuuteilla. Bosnia sai nopeasti rangaistuspotkun, kun Sauli Väisänen repi kulmapotkutilanteessa Edin Dzekon nurin. Keskikenttätähti Miralem Pjanic laukoi rangaistuspotkun viidennellä peliminuutilla sisään.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Huuhkajat tuli tasoihin viisi minuuttia myöhemmin, kun Teemu Pukki laukoi pallon maaliin Benjamin Källmanin syötöstä. Hyökkäys käynnistyi hyvän ottelun pelanneen Lucas Lingmanin hienosta syötöstä puolustuslinjan taakse.

Ottelun 18. minuutilla Suomi meni johtoon, ja jälleen asialla olivat Pukki ja Källman. Tällä kertaa Pukki syötti ja Källman laukoi hienon haltuunottonsa jatkoksi pallon takanurkkaan.

Noin puolen tunnin kohdalla Pjanic pelasi pallon pystyyn, ja Miro Tenholta karannut Dzeko laukoi maalin. Osuma hyväksyttiin pitkän videotarkistuksen jälkeen.

Avauspuoliajalla Suomi pystyi luomaan nopeilla hyökkäyksillä uhkaa Bosnialle, jonka laidoilla ja puolustuksen selustassa oli toistuvasti runsaasti tilaa. Bosnia viljeli tiuhaan keskityksiä, ja maalijuhlassa mentiin melko oikeutetusti tasalukemissa tauolle.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Dzeko laukoi ratkaisun

Toisella puoliajalla Bosnia antoi aiempaa enemmän pallonhallinnan Suomelle, pelasi viiden miehen puolustuslinjalla ja hyökkäsi vaarallisesti vastaan. Muutos hillitsi Suomen pelaajien juoksuja tyhjiin tiloihin, mutta kahteen loistopaikkaan Huuhkajat pääsi.

Ottelun 56. minuutilla Pukki riisti pallon ja laukoi sen hyvästä paikasta hieman ohi. Runsaan tunnin kohdalla Ilmari Niskasella oli unelmapaikka, mutta hän laukoi ohi.

Huuhkajien tilanteiden välissä Dzeko oli laukonut rangaistusalueen ulkopuolelta Bosnian kolmannen maalin, kun pallo muutti Tenhon jalasta suuntaa ja meni verkon perukoille.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

–  Tämä oli taas tällainen peli, josta olisi ollut enemmän otettavissa. Toisella puoliajalla olimme vahvempi joukkue. Vähän harmittaa kaksi vieraspeliä. Pelasimme suhteellisen hyvin, ja pisteitä oli saatavissa, mutta ei tullut mitään, Pukki sanoi Ylen tv-haastattelussa viitaten Romania- ja Bosnia-tappioihin.

Kolme päästettyä maalia ja horjuva puolustus jättävät päävalmentaja Kanervalle mietittävää. Huuhkajien puolustuslinja oli tiistaina tosin kokeilupitoinen.

–  Kun siellä on tuon tason kaveri kärjessä eli Edin Dzeko, hän on kaikille vastustajille vaikea pidettävä. Löytyi puolustuksesta hyviäkin asioita, Kanerva sanoi viitaten neljän ottelun urakkaan.

Bosnia johtaa lohkoa

Kahdeksan pistettä kerännyt Bosnia-Hertsegovina johtaa lohkoa neljän kierroksen jälkeen. Montenegro haki tiistaina 3–0-vierasvoiton Romaniasta ja on seitsemässä pisteessä. Suomella on neljä ja Romanialla kolme pistettä.

Suomen maalilla Zenicassa pelasi Lukas Hradecky. Keskuspuolustajina aloittivat Väisänen, Tenho ja Richard Jensen. Wing-backeina eli voimakkaasti hyökkäyksiin nousevina laitapuolustajina avauksessa olivat Niskanen ja Mikael Soisalo, keskikentällä Lingman, Rasmus Schüller sekä Urho Nissilä ja hyökkäyksessä Pukki sekä Källman.

Neljä ottelua 11 päivään on todella tiivis ottelutahti.

–  Tosi väsynyt. Pitkä kausi ja neljä peliä tähän, kyllä alkaa painaa jaloissa. Hyvä, että nyt tulee loma, Pukki myönsi.

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi