play

F1-hallitsija Verstappen venytti voittosarjansa Italian gp:ssä jo viiteen – Bottas Monzan klassikkokisassa 13:s

Red Bullin Max Verstappen (vas.) johtaa MM-sarjaa.
LEHTIKUVA / AFP

Red Bullin Max Verstappen (vas.) johtaa MM-sarjaa. LEHTIKUVA / AFP

STT-Lehtikuva

Red Bullin Max Verstappenin ylivertainen voittokulku formula ykkösten MM-sarjassa jatkuu. Sunnuntaina hän voitti vakuuttavasti Italian gp:n ja vei nimiinsä viidennen gp:n peräjälkeen.

Toinen Monzassa oli Ferrarin Charles Leclerc ja kolmas Mercedeksen George Russell.

Paalupaikalta lähtenyt Leclerc teki kisan alussa virtuaalisen turva-auton käytön jälkeen lopulta kaksi varikkopysähdystä, seitsemännestä ruudusta lähtenyt Verstappen vain yhden, 26. kierroksella.

Virtuaalinen turva-auto otettiin kisan alussa käyttöön, kun Aston Martinin Sebastian Vettel oli keskeyttänyt.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

–  Pääsin heti alussa hyvin ajorytmiin, Verstappen kehui formula ykkösten kenttähaastattelussa.

Turva-auto latisti loppukisan

Verstappen höyhensi Leclercin lopussa paremmin kestäneillä renkaillaan.

–  Renkaat toimivat tänään todella hyvin, Verstappen kehui uutistoimisto AFP:n mukaan.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Kilpailun loppu latistui, kun radalle tuli viisi kierrosta ennen ruutulippua turva-auto McLarenin Daniel Ricciardon ulosajon jälkeen. Näin kuljettajat köröttelivät lopussa maaliin sulassa sovussa.

Ferrari jätti kisan alussa Leclercin ratkaistavaksi, tuleeko hän virtuaalisen turva-auton aikana varikolle vai ei. Red Bull ja Verstappen valitsivat toisin.

–  Vauhtimme oli tänään vahvaa, Leclerc sanoi, eikä vaikuttanut pettyneeltä ratkaisuunsa valita varhainen varikkopysähdys.

Bottas sortui taas heikkoon lähtöön

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Alfa Romeon Valtteri Bottas oli 53 kierroksen mittaisessa klassikkokilpailussa 13:s. Ruudusta 15 matkaan kaasutellut Bottas putosi lähdössä koko kuljettajajoukon hännille.

Bottas sortui Italian gp:ssä hänelle harmillisen tuttuun helmasyntiin, heikkoon lähtöön. Siihen oli tosin syynsä, sillä takana tulleen kuljettajan auto kolhaisi avausmutkassa Bottaksen Alfa Romeota.

–  Luulen, että etusiivestä puuttui kokonainen päätylevy, mutta en tiedä numeroita, joten on vaikea tietää, kuinka paljon menetin vetovoiman suhteen, mutta se ei varmasti tuntunut hyvältä, Bottas kertoi STT:lle.

Tallin toinen kuljettaja, kiinalainen Guanyu Zhou ajoi pitkästä aikaa MM-pisteille, kymmenenneksi. Alfa Romeo oli rämpinyt kuusi edellistä kilpailua ilman pisteitä.

–  Minullakin oli potentiaalia MM-pisteille. Jos olisin pitänyt asemani lähdössä, uskon että olisi ollut mahdollisuuksia pisteille, Bottas lisäsi.

Verstappen ennätysvauhdissa

Voitto oli musertavassa 116 pisteen MM-johdossa ennen Leclerciä olevalle Verstappenille MM-sarjassa jo viides peräkkäinen. Hän on voittanut F1-urallaan yhteensä 31 gp:tä.

Verstappen on voittanut tämän kauden 16 kilpailusta 11. MM-sarjassa on jäljellä vielä kuusi kisaa.

Suurella todennäköisyydellä Verstappen rikkoo yhden kauden F1-voittoennätyksen, jonka jakavat saksalaiset mestarikuskit Michael Schumacher ja Vettel 13 merkinnällä.

Williamsilla umpilisäkevaivojaan poteneen Alexander Albonin korvannut hollantilainen Nyck de Vries ajoi F1-debyyttikisassaan hienosti yhdeksänneksi.

MM-sarja jatkuu syys–lokakuun vaihteessa Singaporessa.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi