play

Bottas hakee uutta nousua vielä ennen F1:n kesälomaa: "Toivon, että saamme buustia"

Valtteri Bottas on kuitannut kauden kahdestatoista kisasta seitsemän pistesijaa. LEHTIKUVA/AFP

Valtteri Bottas on kuitannut kauden kahdestatoista kisasta seitsemän pistesijaa. LEHTIKUVA/AFP

STT-Lehtikuva

Heinäkuu ei ole ollut suotuisa formula ykkösten suomalaiskuljettaja Valtteri Bottakselle, mutta Alfa Romeon pilotti uskoo, että parempaa kohti mennään vielä ennen F1-väen kesälomaa.

Paikka uudelle nousulle voisi olla Hungaroring ja Unkarin gp, joka ajetaan sunnuntaina. Bottas lähtee viikonloppuun kolmen gp:n pisteettömällä putkella: keskeytys Britanniassa 3. heinäkuuta, 11. sija Itävallassa 10. heinäkuuta, ja 14. sija Ranskassa viime sunnuntaina.

–  Toivon todella, että Ranskan gp oli yksittäinen pudotus meidän esityksissämme. Sekä aika-ajoissa että kisassa emme saaneet toivomaamme ja odottamaamme. Luulen, että pääsyy oli se, että meillä ei ollut kovin paljon päivityksiä (autoon), kun kilpailijatallimme ovat pystyneet kehittämään enemmän. No, täällä meillä on vihdoin jotain (uutta), joten toivon, että saamme buustia, Bottas sanaili Hungaroringillä torstaina.

Bottas on kuitannut kauden kahdestatoista kisasta seitsemän pistesijaa, parhaimpana viitossija Emilia-Romagnasta huhtikuussa. MM-pisteissä mies majailee yhdeksäntenä. Takana on rankkoja koitoksia, joten Unkarin jälkeen koittava peräti neljän viikon kisatauko maistuu.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

–  Mikäkö on ollut kovin kisa tällä kaudella? No, Paul Ricard (Ranska) oli aika kuuma, ja Miamikin aika kova. Nyt on hyvä hetki tauolle ja minilomalle tämän Unkarin kisan jälkeen, Bottas mietti.

"Rakastan ajamista"

Bottas kommentoi myös torstain kuumottavinta F1-uutista eli nelinkertaisen maailmanmestarin Sebastian Vettelin ilmoitusta uran päättymisestä tähän kauteen. Bottas kuvaili Vetteliä kuljettajaksi, joka taistelee radalla täysillä, mutta reilusti.

–  Kilvanajossa hänen kanssaan oli aina mukana kunnioitus. Siitä saattoi olla varma, että hän ajaa kovaa, mutta reilusti. Nautin kovasti taistoistamme. Ja hän on myös todella mukava jätkä, ja yksi niistä kuskeista, joka ei pelkää sanoa mielipidettään. Kunnioitan häntä, Bottas totesi.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Totta kai Bottakseltakin udeltiin, mitä hän meinaa tehdä, jahka F1-ajot joskus päättyvät.

–  En ole ihan vielä siinä (eläköitymisen kynnyksellä), mutta kyllä kaikkea upeaa tekemistä löytyisi, siitä olen varma. Monia mahdollisuuksia kokeiltavaksi. En kuitenkaan ajattele tuota liikaa, olen vielä kaukana siitä. Varmaa on, että F1:n jälkeen ajan jotain muuta, koska rakastan ajamista.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi