play

Formula ykkösten Belgian gp:hen säpinää lähtöruuturangaistuksilla – muun muassa Bottas ja MM-pistekärjet ruudukon hännille

Bottas sai Spassa heti huonoja uutisia. Lehtikuva/AFP

Bottas sai Spassa heti huonoja uutisia. Lehtikuva/AFP

STT-Lehtikuva

Formula ykköset palaavat neljän viikon tauon jälkeen tositoimiin viikonlopun Belgian gp:llä, ja usealle kuljettajalle sunnuntain kisasta on luvassa vaikea. Muun muassa Valtteri Bottas sekä MM-sarjan kärkimiehet Max Verstappen ja Charles Leclerc joutuvat kisaan lähtöruudukon takapäästä moottorivaihdosten takia. F1 vahvisti asian sivuillaan.

Alfa Romeon Bottas saa Belgiaan uuden polttomoottorin ohella myös uuden turbon sekä MGU-H-osan. Lisäksi Bottaksella on Span radalla uusi vaihdelaatikko.

–  Tiesimme, että (lähtöruutu)rangaistus on otettava jossain vaiheessa, ja mietimme, että tämä kisa olisi siihen hyvä mahdollisuus, Bottas kuittasi.

MM-pistekärki Verstappen oli nopein sateisissa perjantain harjoituksissa ennen Leclerciä. Bottaksen ajot jäivät 1. harjoituksissa vain kahteen kierrokseen teknisten ongelmien takia, ja toisissa harjoituksissa Bottas oli vasta 18:s.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

–  Avausharjoituksissa jotain ei ollut kunnolla kiinnitettynä, ja se maksoi koko session. Eihän tuo mikään ideaalitilanne ollut, mutta ainakin sain kohtuumäärän (20) kierroksia toisissa harjoituksissa ennen sadetta, Bottas totesi.

–  Lähtöruuturangaistusten myötä pääasiana oli kisavauhti, joten toivottavasti lauantaina saamme ajettua puhtaan päivän ja ainakin jonkin verran ajoa täydellä tankillisella.

Bottas toivotti Audin tervetulleeksi

Bottaksen, Verstappenin ja Leclercin ohella kolme muutakin kuljettajaa saivat lähtöruuturangaistuksia. Bottas ei sen kummemmin hehkuttanut kilvanajosaumoista kahta kärkimiestä vastaan sunnuntain kisan startatessa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

–  No, he ovat aika lailla meitä nopeampia tällä hetkellä, mutta katsotaan nyt ketkä starttaavat taaimmaisina (kuusikosta). Pyrimme yhä niin hyvään aika-ajoon kuin mahdollista, mutta kuten sanoin, tärkeintä on nyt keskittyä kisavauhtiin.

Perjantaina varmistui, että saksalainen autovalmistaja Audi liittyy F1:n MM-sarjaan vuonna 2026 moottorivalmistajana.

–  Lajille on hienoa, että saamme isoja valmistajia. Joten tervetuloa F1:een. Mutta tuohon on vielä pitkä aika, Bottas kommentoi.

Audin arvioivaan toimittavan moottorit nimenomaan Sauber-tallille, joka on käyttänyt vuodesta 2019 nimeä Alfa Romeo. Perjantaina ilmoitettiin, että Alfa Romeon ja Sauberin nimisopimus päättyy ensi kauden jälkeen.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi