play

Suorat lähetykset: Kiteen Kesämäkikisassa on nähtävissä lauantaina Suomen maajoukkuehyppääjiä Antti Aallon johdolla – "Olen toipunut niskamurtumasta"

Antti Aalto hyppäsi Kiteen Hutsin kesäkisoissa myös vuosi sitten. Kiteellä on paikalla viikonloppuna nuoria mäkileiriläisiä eri puolilta Suomea, jotka pääsevät seuraamaan Aallon ja muiden maajoukkueurheilijoiden tekemistä.

Antti Aalto hyppäsi Kiteen Hutsin kesäkisoissa myös vuosi sitten. Kiteellä on paikalla viikonloppuna nuoria mäkileiriläisiä eri puolilta Suomea, jotka pääsevät seuraamaan Aallon ja muiden maajoukkueurheilijoiden tekemistä. Kuva: Marko Puumalainen

Jarmo Sieviläinen

Kiteen Hutsissa järjestetään lauantaina Kesämäkikisa, jossa on mukana Suomen A-maajoukkuehyppääjiä Kiteen Urheilijoiden oman tähtihyppääjän Antti Aallon johdolla. Kello 18.30 alkava kisa on nähtävissä suorana ja selostettuna lähetyksenä Karjalaisen verkkosivuilta.

Kiteen Kesämäkikisaan osallistuu 19 mäkihyppääjää. Mukana ovat A-maajoukkuemiehistä Antti Aalto, Eetu Nousiainen ja vuosi sitten Kiteen kesäkisan voittanut nuorten maailmanmestari Vilho Palosaari.

Kisoihin osallistuu myös yhdistetyn nuorten maajoukkue, johon kuuluu Kiteen Urheilijoiden Arsi Tietäväinen. Kansainvälistä väriä kisoihin tuovat Kuopion Puijolla harjoittelevat kiinalaiset mäkihyppääjät Zhao Jiawen ja Song Qiwu.

Kiteeläiskasvatti Antti Aalto, 28, on toipunut viime kevään loukkaantumisesta ja on valmis avaamaan kisakautensa Kiteen kotimäessä.

– Enemmänhän tämä on näytöskisa, mutta on hauska käydä tekemässä tällainen tempaus. Pääsemme samalla näyttämään isompien hyppääjien touhuja Kiteellä harjoitusleiriä pitäville junioreille, Aalto luonnehtii.

Kisa hypätään Kiteen Hutsin suurimmasta HS60-mäestä, joka on todella pieni mäki A-maajoukkuehyppääjille.

– Vauhtia on paljon vähemmän kuin normaalisti, eikä ilmalennossa ole samanlaista painetta suksen alla kuin isossa mäessä, Aalto kuvailee.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Antti Aalto kaatui keväällä pahasti maajoukkueen mäkihyppääjien ja yhdistetyn urheilijoiden kauden päätösjuhlien leikkimielisessä hyppelynäytöksessä ja joutui leikkaukseen.

– Niskastani murtui viides nikama, mutta selvisin onneksi tilanteesta säikähdyksellä. Teimme minisuksikisan, eikä sitä osannut ennalta arvata, että tällaista tapahtuu.

– Kuntoutus onnistui hyvin ja olen pystynyt hyppäämään hyvin runsaan kolmen viikon ajan. Fyysisesti olen hyvässä kunnossa, vaikka pääsinkin aloittamaan hyppyharjoittelun normaalia myöhemmin. Testeissä olin liki ennätyskunnossa, Aalto kertoo.

Viikonlopun Juurikassa vanhempiensa luona oleva Aalto asuu nykyään Kuopiossa, jonne mäkihypyn maajoukkuetoiminta on keskittynyt. Ulkomaan kesä-gp-kisat hän aloittaa syyskuussa.

Hiihtoliitto on talousongelmissa, joten mäkihyppääjät eivät ole leireilleet kesällä ulkomailla.

– Toiminta oli hiljaista kesällä, ja kaikki keskittyivät kotiharjoitteluun. Nyt homma alkaa taas rullata, ja olemme ensi viikolla harjoitusleirillä Norjassa.

Kiteellä järjestetään viikonloppuna valtakunnallinen nuorten mäkihyppyleiri, jossa on 43 osallistujaa. Kiteen Urheilijoista mukana on 15 junioria.

Kiteen Hutsissa on mainiot olosuhteet nuorten mäkihyppytoimintaan.

– Iso mäki on hyvässä kunnossa, mutta kyllähän siinä alkaa olla korjausvelkaa. Siihen tehdään pitkästä aikaa pientä remonttia tänä syksynä, Kiteen Urheilijoiden mäkihyppyjaoston puheenjohtaja Harri Pekkinen kertoo.

Kiteen mäkihyppyaktiivit ovat kunnostaneet Hutsin pieniä mäkiä kesän aikana. Alastulorinteitä parannettiin, ja Hutsissa on nyt kuusi muovitettua mäkeä, kun myös neljän metrin mäki on muovitettu.

Syksyllä Hutsiin tehdään vielä uusi muovitettu kahden metrin hyppyrimäki lajin aloittelijoille.

Karjalaisen livelähetykset: Tulevia urheilulähetyksiä verkkosivuilla

Lauantai 19.8. Mäkihyppykisa Kiteen Hutsissa kello 18.30, mukana muun muassa mäkihypyn A-maajoukkuemiehiä. Selostajana Heikki Rasanen ja kommentaattorina Ari-Pekka Nikkola.


Maanantai 21.8. Kiteen Pallo–Manse PP (Tampere) poikien Superpesiksen 2. puolivälieräottelu kello 17.30. Selostajana Jani Leinonen ja kommentaattorina Sami Purmonen.


Perjantai 25.8. Josba–Welhot (Kuopio) salibandyn miesten harjoitusottelu kello 19.


Lauantai 26.8. Jippo–Atlantis FC Akatemia (Helsinki) jalkapallon Kakkosen ottelu kello 16.


Tiistai 29.8. Joensuun Maila–Kouvolan Pallonlyöjät poikien Superpesiksen 2. puolivälieräottelu kello 17.


Lauantai 2.9. Yleisurheilun seuracupin superfinaali Joensuun keskuskentällä kello 11.


Sunnuntai 3.9. Suunnistuksen pitkän matkan SM-kisat Enossa, finaalit kello 11.


Torstai 7.9. JoKP–IPK (Iisalmi) jääkiekon Mestis-joukkueiden harjoitusottelu Outokummussa kello 18.30.


Lauantai 9.9. Jippo–FC Kiffen (Helsinki) jalkapallon Kakkosen ottelu kello 16.


Lauantai 9.9. Aloittelevien vahvamiesten ja -naisten Joensuun vahvin -kisat PTV Gymin parkkipaikalla kello 15.

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi