play

Calgary Flames pesi Florida Panthersin 5–4, Luostarinen laukoi tasoitusmaalin

Zach Aston-Reese ja Henri Jokiharju jään pinnassa Toronon ja Buffalon ottelussa. LEHTIKUVA/AFP

STT-Lehtikuva

Jääkiekon NHL:ssä Calgary Flames otti 5–4 voiton Florida Panthersista voittolaukausten jälkeen. Kotikaukalossaan pelanneen Floridan riveissä pelaava Eetu Luostarinen laukoi 3–3-tasoitusmaalin kolmannen erän toisella minuutilla, ja Anton Lundell onnistui omalla voittolaukausvuorollaan.

Toisaalla Toronto Maple Leafsin ja Buffalo Sabresin ottelu päättyi lukemiin 5–2 kotikaukalossaan pelanneen Toronton hyväksi. Buffalon maalivahti Ukko-Pekka Luukkonen torjui Toronton 23 maalilaukauksesta 18.

Suomalaisonnistuminen nähtiin myös Colorado Avalanchen voittoon 4–0 päättyneessä pelissä Washington Capitalsia vastaan. Coloradossa pelaava Artturi Lehkonen iski vastustajan verkkoon joukkueensa neljännen maalin, minkä lisäksi hän sai yhden syöttöpisteen.

Columbus Blue Jacketsin ja Detroit Red Wingsin peli päättyi 6–1 Detroitin hyväksi. Detroitin maalilla pelannut Ville Husso torjui 27 maalintekoyritystä, ja Columbuksen maalissa ollut Joonas Korpisalo torjui 31 kertaa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Saku Mäenalasen kotijoukkue Winnipeg Jets hävisi 0–3 Pittsburgh Penguinsille, ja Rasmus Ristolaisen Philadelphia Flyers hävisi 4–5 Montreal Canadiensille.

Pärssinen jälleen pisteille

NHL-kaukaloihin ryminällä tullut 21-vuotias Juuso Pärssinen kartutti pistetiliään maalisyötöllä, mutta suomalaishyökkääjän edustama Nashville Predators hävisi Tampa Bay Lightningille jatkoajalla 2–3.

Pärssinen pelasi neljännen NHL-ottelunsa ja nappasi viidennen (3+2) pisteensä, kun hän oli ottelun alussa mukana Filip Forsbergin 1–0-maalissa. Nikita Kutsherov tasoitti toisessa erässä, mutta Nino Niederreiter vei kolmannessa erässä Nashvillen uudestaan karkumatkalle.

Tampan Alex Killorn onnistui venyttämään pelin jatkoajalle kolmannen erän maalillaan. Steven Stamkos yllätti jatkoajan kolmannella minuutilla suomalaismaalivahti Juuse Saroksen (36 torjuntaa) ja viimeisteli voittomaalin. Tehomies Kutsherov (1+2) nappasi pisteen myös ratkaisumaaliin.

Hirmuvireinen Roope Hintz kärsii alavartalovammasta

Hurjaa jälkeä tehnyt suomalaishyökkääjä Roope Hintz oli sivussa sunnuntain vastaisen yön ottelusta. NHL:n verkkosivujen mukaan Hintz kärsii alavartalovammasta. Hän on summannut kymmenessä viime ottelussaan pisteet 6+9=15.

Avainpelaajan poissaolosta huolimatta Dallas onnistui taivuttamaan New York Islandersin maalein 5–2.

–  Tämä oli sisuvoitto. Muutama kaveri oli sivussa, ja kaipailimme luultavasti parasta pelaajaamme Roopea, hyökkääjä Tyler Seguin harmitteli.

Dallas pelasi ennen Islanders-ottelua kolme peräkkäistä vieraspeliä, joista se voitti kaksi. Rivit harvenivat uhkaavasti loukkaantumisten ja sairastumisten takia, joten Dallas lähti kotiotteluun 11 hyökkääjällä ja seitsemällä puolustajalla.

–  Outo päivä pitkän vieraspelireissun jälkeen, Seguin sanoi.

Jamie Benn oli Dallasin pisterohmu tehoin 1+2. Mason Marchment (1+1), Joe Pavelski (0+2) ja Seguin (0+2) kuuluivat kahden pisteen miehiin.

Suomalaispuolustaja Jani Hakanpää viimeisteli loppulukemat tyhjään maaliin ja on osunut tällä kaudella kolmesti. Viime kaudella hän laukoi NHL-uransa toistaiseksi suurimman maalimäärän neljä.