play

Castren etsiytyy varjoon Las Vegasissa, 40 asteen kuumuus koettelee pelaajia

STT-Lehtikuva

Golfin ammattilaispelaaja Matilda Castren joutuu fyysisesti lujille Yhdysvaltain Las Vegasissa pelattavassa naisten LPGA-kiertueen reikäpelikilpailussa. Nevadassa on toukokuussakin jo hyvin kuuma, ja loppuviikkoon ennustetaan 38–40 asteen lämpötiloja.

–  Täällä on ollut tosi kuuma koko viikon. Paljon pitää tsempata kentällä, että pysyy keskittyminen. Kierroksen aikana pitää hakea varjoa aina, kun mahdollista ja juoda paljon vettä, Castren kertoi tiedotteessaan.

Hän pelasi ensimmäisessä ottelussaan tasapelin yhdysvaltalaista Sarah Schmelzeliä vastaan. Castren oli 14 reiän jälkeen johdossa kahden reikävoiton erolla, mutta Schmelzel kiri tasoihin voitettuaan reiät 15 ja 17.

Tasapelissä oli suomalaispelaajalle karvas maku.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

–  Missasin lopussa pari birdiepaikkaa, ja se jäi vähän harmittamaan, Castren sanoi.

Reikäpelikilpailussa pelataan jokaisen reiän voitosta erikseen ja enemmän reikiä voittanut voittaa ottelun. Useimmiten golfkiertueiden turnauksissa pelataan lyöntipeliä, jossa lasketaan yhteen neljän kierroksen aikana käytetyt lyönnit.

Castrenin mukaan Schmelzel onnistui usein pelastautumaan lähipelillä niin, että selvisi yhdellä putilla.

–  Hän laittoi paljon par-putteja sisään kahdesta kolmesta metristä, Castren kertoi.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Las Vegasin kilpailussa pelaajat on jaettu neljän pelaajan lohkoihin, joista vain lohkovoittaja etenee ratkaisupeleihin. Otteluvoitosta pelaaja saa pisteen ja tasapelistä puoli pistettä. Castren kohtaa seuraavaksi yhdysvaltalaisen Allisen Corpuzin, joka yllätti avauskierroksella kilpailussa kolmanneksi sijoitetun eteläkorealaisen Kim Hyo-joon 3/2.

Castrenin ja Corpuzin matsi alkaa torstaina paikallista aikaa iltapäivällä, kello 23.55 Suomen aikaa.

–  Iltapäivällä kenttä kovenee, ja pallo lentää pidemmälle kuin aamupäivällä. Löin muutaman draivin väylästä pitkäksi, kun pallo pomppii niin paljon. Pelaan huomenna taas iltapäivällä, niin siihen pitää varautua paremmin, Castren kertasi ensimmäisen ottelun oppeja.

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi