play

Castren rentoutuu päivä päivältä Solheim Cupissa – viikonloppu tuo taas suomalaista golfhistoriaa

Matilda Castren varautuu ylimääräiseen tunnelataukseen, kun hän pääsee ensi kertaa kentälle golfin reikäpeliottelussa Yhdysvaltoja vastaan. LEHTIKUVA/AFP

Matilda Castren varautuu ylimääräiseen tunnelataukseen, kun hän pääsee ensi kertaa kentälle golfin reikäpeliottelussa Yhdysvaltoja vastaan. LEHTIKUVA/AFP

STT-Lehtikuva

Matilda Castren varautuu ylimääräiseen tunnelataukseen, kun hän pääsee ensi kertaa kentälle golfin reikäpeliottelussa Yhdysvaltoja vastaan. Castren, 26, pelaa viikonloppuna ensimmäisenä suomalaisena Euroopan golfjoukkueessa naisten Solheim Cupissa.

–  On vaikea ennakoida, millaiset tunteet silloin jylläävät, mutta varmasti muutkin jännittävät lähtiessään kentälle. Onneksi olen ollut ennenkin painetilanteissa, Castren kommentoi Solheim Cupin ennakkohaastattelussa, jonka LPGA-kiertue jakoi Twitterissä.

Castren on todistanut tällä kaudella tasonsa moneen kertaan. Hänen isoimpia meriittejään ovat kesäkuinen voitto LPGA-kiertueen kilpailussa San Franciscon lähellä, kakkossija Texasista ja heinäkuinen ykkössija Euroopan-kiertueelta kotiyleisön edessä Turun Ruissalossa.

–  Voitto Turussa ei välttämättä ollut urani isoin voitto, mutta se oli isoin saavutukseni, Castren muisteli. Voitto Euroopan-kiertueella oli hänelle ratkaiseva portti Solheim Cupiin, koska hän ei ollut kiertueen jäsen.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Joukkuevalinta sinetöityi viikko sitten maanantaina, kun Euroopan kapteenina toista kertaa toimiva Catriona Matthew paljasti joukkuevalinnat.

Castren korosti elokuun alussa Tokion olympiagolfissa, miten iso kunnia hänelle oli edustaa kotimaataan. Yhtä ylpeä Castren on pääsystään Euroopan sinikeltaisiin väreihin ensimmäisenä suomalaisena.

–  Kaikki ovat tehneet oloni mukavaksi, ja rentoudun päivä päivältä. Tunsin ennestään valtaosan Euroopan joukkueen pelaajista, Castren kertasi parin harjoituspäivän tunnelmia Ohion Toledossa.

Castren ei vielä tiedä, millaiseen rooliin hän pääsee 12 eurooppalaispelaajan joukkueessa. Kunkin päivän pelaajavalinnat tekee Euroopan kapteenisto, johon kuuluvat Matthew'n lisäksi lajin englantilaislegenda Laura Davies, takavuosien skottipelaaja Kathryn Imrie ja norjalainen Suzann Pettersen, joka lopetti peliuransa kaksi vuotta sitten upotettuaan ratkaisevan putin edellisen Solheim Cupin käännyttyä Euroopan voitoksi.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

–  Toivottavasti pääsen mukaan jo joukkuepeleihin, Castren sanoi.

Lauantaina ja sunnuntaina nelipallo-otteluissa ja nelinpeleissä pelaa kerrallaan kahdeksan pelaaja 12:sta. Kaikki ovat varmuudella mukana maanantaina, kun cup ratkeaa 12 kaksinpelissä.

–  Yritän olla paras mahdollinen pelaaja. Voin kontrolloida vain omaa peliäni, Castren korosti.

Voitot vieraskentällä ovat osoittautuneet arvostetussa reikäpeliottelussa hankaliksi, sillä kotijoukkueen pelaajien lisäksi vastassa on äänekäs yleisö. Tuore British Openin voittaja, ruotsalainen Anna Nordqvist oli kuitenkin vuonna 2013 hiljentämässä amerikkalaiskatsojia, kun Eurooppa päihitti Yhdysvallat Coloradossa 18–10.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

–  Olemme motivoituneita tekemään saman tällä kertaa, seitsemättä kertaa arvostetussa reikäpeliottelussa pelaava Nordqvist ennakoi.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi