play

Sebastian Aho kampesi jatkoaikamaalillaan pelin Carolinalle

Aho teki vieraspelissä Carolinan 2–1-voittomaalin, kun jatkoaikaa oli jäljellä 53 sekuntia. LEHTIKUVA/AFP

Aho teki vieraspelissä Carolinan 2–1-voittomaalin, kun jatkoaikaa oli jäljellä 53 sekuntia. LEHTIKUVA/AFP

STT-Lehtikuva

Carolina Hurricanesin juonikas keskushyökkääjä Sebastian Aho oli ratkaisijanroolissa torstaina NHL-kierroksen ottelussa Calgary Flamesia vastaan. Aho teki vieraspelissä Carolinan 2–1-voittomaalin, kun jatkoaikaa oli jäljellä 53 sekuntia.

Aho on pelannut alkukauden tehokkaasti, mutta osuma oli hänen ensimmäinen voittomaali tällä kaudella. Calgary-pelissä Aho teki myös Carolinan ensimmäisen maalin.

Aho ratkaisi pelin vauhdikkaalla yksilösuorituksella. Hän haki kiekon omalta maalivahdilta, kiihdytti vasenta laitaa vastustajan maalille ja antoi kiekon lipua maaliin Calgaryn maalivahdin Jacob Markströmin haaroista.

Ahoa ahdisteli tilanteessa vain Flamesin ruotsalainen keskushyökkääjä Elias Lindholm, kun Calgaryn puolustajat varmistivat passiivisina siniviivaa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

–  Laidalla jäi tilaa kerätä vauhtia ja ajattelin haastaa Matthew Tkachukin, mutta vastustaja siirtyi sopivasti, eikä tullut kuin vähän painetta sivulta, Aho kuvaili ratkaisutilannetta NHL:n nettisivuilla.

–  Lindholm sai minut tavallaan jo kiinni, mutta pääsin silti läpiajoon. Hienolta se tuntui.

Teräväiselle syöttöpiste

Maalin syöttäjiksi merkittiin maalivahti Frederik Andersen ja kiekon omaan päätyyn siirtänyt Teuvo Teräväinen.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Aho, 24, on tehnyt alkukauden 25 ottelussa 13 maalia ja syöttänyt 16. Hän on 29 tehopisteellään liigan pistepörssissä kymmenentenä.

Neljästä viime ottelusta Aholla on koossa yhdeksän tehopistettä kolmesta maalista ja kuudesta syötöstä.

Calgary kärsi ottelussa kolmannen perättäisen tappion. Carolinalle tuli kolmas perättäinen voitto.

–  Hyvä peli koko joukkueelta. Ei se nättiä ollut ja pystymme parempaan, mutta pelaajat tekivät ankarasti töitä varsinkin puolustuspäässä ja tuli kiva voitto.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Calgary pääsi ottelussa viidesti ylivoimalle, muttei onnistunut kertaakaan maalinteossa.

Eeli Tolvanen laukoi Nashvillen voittoon viime sekunneilla

New York Islandersin ja Nashville Predatorsin välisen ottelun ratkaisumaalista vastasi Nashvillen suomalaishyökkääjä Eeli Tolvanen. Tolvanen laukoi Nashvillen voittoon, kun ottelua oli jäljellä 11 ja puoli sekuntia. Tolvanen teki maalin myös kahdessa edellisessä ottelussaan. Viidestä edellisestä ottelusta Tolvasen tehot ovat 2+1.

Ottelu päättyi lukemiin 4–3. New York Islandersille tappio oli jo kahdestoista edellisestä 13 ottelussa. Nashvillelle ottelun voitto oli puolestaan kolmas perättäinen.

Chicago voittoon Borgströmin maalin avulla

Chicago Blackhawksin suomalaishyökkääjä Henrik Borgström teki joukkueensa toisen ja samalla ottelun viimeisen maalin, kun Chicago voitti Montreal Canadiensin 2–0 vähämaalisessa ottelussa.

Muut suomalaispelaajat jäivät ottelussa ilman tehopisteitä.

Ottelu oli erityisen merkittävä Blackhawksin maalia vartioivalle Marc-Andre Fleurylle. 37-vuotiaasta kanadalaisesta tuli ottelun myötä NHL-historian kolmas maalivahti, joka on voittanut 500 peliä. Fleury torjui ottelussa 30 kertaa.

Montrealin kokoonpanossa luisteli toisen NHL-ottelunsa pelannut yhdysvaltalaissyntyinen Jesse Ylönen. Montrealin valmentaja Dominique Ducharme sanoi NHL.com-sivuston ennen ottelua julkaisemassa haastattelussa, että liigaan alemmasta sarjasta nostetussa suomalaispelaajassa on potentiaalia.

–  Hän on nuori pelaaja, joka tarvitsee hieman aikaa. Olemme tilanteessa, jossa voimme ottaa hänet kokoonpanoon muutamaan peliin, katsoa miten hän pelaa ja miten hän on kehittynyt tällä kaudella.

Ylönen oli Montrealin toisen kierroksen valinta vuonna 2018.

Montrealin riveissä pelaava Joel Armia oli poissa kentältä loukkaantumisen vuoksi. Sami Niku oli puolestaan sivussa kokoonpanosta viikko sitten todetun positiivisen koronatestituloksen vuoksi.

---

Juttua on korjattu klo 10.38: Sukunimi on Tkachuk, ei Tkatshuk.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi