play

Chicagon kaksi suomalaispelaajaa vaihtoi maisemaa

Kevin Lankinen. Lehtikuva/AFP

Kevin Lankinen. Lehtikuva/AFP

STT-Lehtikuva

Jääkiekon NHL:ää Chicago Blackhawksissa tahkonneet suomalaismaalivahti Kevin Lankinen ja -hyökkääjä Henrik Borgström eivät jatka joukkueessa. Lankinen siirtyy Nashville Predatorsiin ja Borgström Washington Capitalsiin yksivuotisella sopimuksella.

Nashvillen verkkosivujen mukaan Lankisen sopimuksen arvo on 1,5 miljoonaa Yhdysvaltain dollaria eli vajaat 1,5 miljoonaa euroa. Washingtonin verkkosivujen mukaan Borgström teki kaksisuuntaisen sopimuksen. NHL:ssä kausipalkka on 750  000 dollaria, mutta farmiliiga AHL:ssä pelatessa 400  000 dollaria.

Lankinen torjui Suomen maailmanmestariksi vuonna 2019 ja pelasi loistavan debyyttikauden NHL:ssä 2020–21. Viime kausi oli vaikea joukkueelle ja 27-vuotiaalle suomalaismaalivahdille.

Lankinen pelasi 32 ottelussa ja voitti vain kahdeksan. Keskimäärin selän taakse sujahti 3,5 kiekkoa pelissä. Torjuntaprosentti oli 89,1, joten tilastot heikkenivät debyyttikaudesta, jolloin otteluita kertyi 37, voittoja 17, päästettyjen maalien keskiarvo oli 3,01 ja torjuntaprosentti 90,9.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Borgström ehti edustaa Chicagoa 52 ottelussa ja saalisti pisteet 4+3=7. Hän on pelannut NHL:ää myös Florida Panthersissa kausina 2017–20, mutta 24-vuotias hyökkääjä ei vielä tuolloin onnistunut vakiinnuttamaan pelipaikkaansa ja haki vauhtia HIFK:sta 2020–21.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi