play

Colorado kiristi ruuvia Tampereella – "Kaksysillä on hyvä laukaus"

Artturi Lehkonen ja Mikko Rantanen lehdistötilaisuudessa Tampereella. LEHTIKUVA / Emmi Korhonen

Artturi Lehkonen ja Mikko Rantanen lehdistötilaisuudessa Tampereella. LEHTIKUVA / Emmi Korhonen

STT-Lehtikuva

Aikaeroon tottuminen ja suomalaiseen kulttuuriin tutustuminen ovat ohi.

Jääkiekon NHL:n hallitseva mestari Colorado Avalanche kiristi ruuvia torstai-iltapäivän harjoituksissa Tampereen areenassa, mutta suomalaiskaksikon Mikko Rantanen ja Artturi Lehkonen mukaan vastustaja Columbus Blue Jacketsiin tutustutaan vasta pelipäivän aamuna.

–  Sen tiedän, että "kaksysillä" on hyvä laukaus. Muuta en tiedä, tähtihyökkääjä Rantanen velmuili ja viittasi vastustajan suomalaistykki Patrik Laineeseen.

Areenaan oli kertynyt maksavaa yleisöä hyvinkin kotimaisen liigaottelun verran seuraamaan NHL-ammattilaisten harjoittelua.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Lehdistötilaisuuteen saapuivat hyväntuuliset Lehkonen ja Rantanen.

–  Olimme muutaman päivän Helsingissä ja sitten täällä. Nautimme ajastamme, mutta haluamme ottaa täältä neljä sarjapistettä, Rantanen painotti englannin- ja suomenkielisten kysymysten ristitulessa.

Colorado ja Columbus iskevät yhteen perjantaina ja lauantaina.

–  Pitää olla henkisesti valmis pelaamaan, koska alkuviikko on ollut löysää ja vapaata. Olemme ammattilaisia ja henkisesti valmiita.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Hupiohjelmaan on kuulunut esimerkiksi saunomista ja suomalaista ruokaa.

–  Olemme näyttäneet pojille suomalaista kulttuuria. Mikko on toiminut matkanjohtajana. Olemme syöneet poronkäristystä ja kalakeittoa. Jengin kanssa olemme olleet yhdessä, Lehkonen avasi.

Coloradon suomalaiskaksikko on avannut kauden kelvollisesti. Rantanen ryöpytti jo ensimmäisessä runkosarjaottelussa tehot 0+4 ja pääsi pisteille myös kolmessa seuraavassa pelissä. Sitten koitti neljän ottelun hiljainen jakso, joka katkesi parahiksi juuri ennen Eurooppaan lentämistä.

Rantanen on louhinut yhdeksässä runkosarjaottelussa pisteet 4+7=11, Lehkonen 2+4=6.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Joukkueen viime kausi venyi pitkälle kesään, ja mestaruuden jälkeen riitti pyöritystä.

Millainen on vireystila, ja onko väsymystä ollut havaittavissa kauden alussa?

–  Kroppa on tuntunut hyvältä, eikä ole vielä väsymystä. Eikä pidä ollakaan, kun vasta yhdeksän peliä on pelattu. Sitten kun on 40 peliä pelattu, alkaa vasta huomata, jos jotain on, Rantanen vastasi STT:n kysymykseen.

–  Pari kuukautta sai treenata, vaikka jakso olikin lyhyempi kuin normaalisti. En usko, että se on tekosyy. Sitten kun kausi alkaa mennä pari kolme kertaa peräkkäin kesäkuulle, voi sanoa, että on vähän hapoilla. Hyvä vireystila on.

Lehkonen nyökkäili vieressä ja tietää, miten lyhyeksi jäänyt kesäharjoittelujakso hyödynnetään. Hän pääsi Stanley Cupin finaaleihin jo 2021, jolloin hän edusti Montreal Canadiensia.

–  Kaksi vuotta on mennyt pitkään. Ensimmäisellä tuli turpaan. Toisella kertaa voitettiin. Ei se muuta lähestymistapaa (kauteen).

Lehkonen on noussut pudotuspeleissä esiin tärkeiden maalien tekijänä, mutta rooli on kasvanut nyt runkosarjassakin.

–  Jos on tulosvastuussa ja saa tilaisuuksia, pitää ne käyttää hyödyksi, hän sanoi.

Colorado on saalistanut yhdeksästä ottelusta yhdeksän pistettä, joten tahtia olisi syytä parantaa. Joukkue kuuluu nyt divisioonansa keskikastiin. Columbuksella on mennyt huonommin, kun se kyntää divisioonansa viimeisenä ja on koonnut kymmenestä ottelusta kuusi pistettä.

–  Se on hyvä joukkue, jolla on paljon taitoa, Rantanen kehui kohteliaasti.

–  He pelaavat itäisessä konferenssissa, joten kohtaamme vain kahdesti runkosarjassa. En oikein muista, miten viime kauden pelit menivät. Vastustaja selviää huomenna aamulla, kun katsomme videoita, hyökkääjäjärkäle silmäili perjantaiaamuun.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi