Colorado otti 2–4 vierasvoiton Vancouverista, Rantaselle avausmaali ja kaksi syöttöpistettä, Lammikolle syöttö

Vancouver Canucksien Juho Lammikko sai yhden syöttöpisteen pelissä Colorado Avalanchea vastaan. LEHTIKUVA/AFP.

STT-Lehtikuva

Mikko Rantasen Colorado Avalanche otti tiukan voiton Juho Lammikon edustamasta Vancouver Canucksista numeroin 2–4. Rantaselle ottelusta saldona oli maali ja kaksi syöttöpistettä, Lammikolle yksi syöttöpiste.

Rantanen iski avausmaalin ensimmäisessä erässä upottamalla ylivoimalla kiekon Vancouverin verkkoon. Toisessa erässä Vancouver toi pelin tasoihin.

Kolmannen erän alussa Vancouver siirtyi johtoon Tucker Poolmanin maalilla, johon maalinedustalla häirinnyt Lammikko merkittiin toiseksi syöttäjäksi. Colorado iski välittömästi ylivoimalla takaisin, kun Rantasen laukauksen jälkeen Nazem Kadri iski maalinedustalta kiekon verkkoon. Johtomaalia ei tarvinnut minuuttiakaan odottaa, kun Cale Makar löi Coloradon kolmannen ylivoimamaalin.

Loppunumerot tyhjään maaliin viimeisteli Rantasen syötöstä Gabriel Landeskog.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Rantasen pistepotti kasvoi merkittävästi, sillä tehoja kauden aiemmista yhdeksästä ottelusta Rantanen oli kerännyt alle pisteen per peli.

Chicagolle 2-4 vierasvoitto Seattlesta

Chicago Blackhawks otti vierasvoiton Seattle Krakenista loppulukemin 2–4. Suomalaispelaajat jäivät ottelusta ilman tehopisteitä.

Chicago siirtyi ensimmäisessä erässä johtoon ja kasvatti etumatkaa toisessa erässä maalilla. Ensimmäisen maaliin syöttäjäksi merkitty Patrick Kane kasvatti kolmannen erän alussa johdon jo kolmeen maaliin.

Seattle pääsi kolmannen erän lopulla Jared McCannin ja Yanni Gourden osumilla yhden maalin päähän, mutta Chicagon Jake McCabe viimeisteli loppulukemat 2–4.

Seattlen Joonas Donskoille jääaikaa kertyi ottelussa alle kymmenen minuuttia, Chicagon Henrik Borgsrömille alle kahdeksan.