Cupmestari Savo Volley palasi voittovireessä liigakentille

Savo Volley ei potenut mestaruuskrapulaa cupin voiton jälkeen. LEHTIKUVA / Kalle Parkkinen

STT-Lehtikuva

Viikonloppuna Suomen cupin voittoa juhlinut Savo Volley katkaisi keskiviikkona vieraissa Hurrikaani–Loimaan neljän ottelun voittoputken Mestaruusliigassa. Kärkipaikalla jatkavilla Timo Tolvasen suojateilla ei siis ollut minkäänlaista mestaruuskrapulaa, sillä voitto tuli erin 3–0.

–  Vähän mietin miten ilmapallo oli täyttynyt Siltalan huvilalla vietettyjen juhlien jälkeen, mutta hyvin pelasimme. Syöttö ja torjunta olivat hyvällä tasolla, Tolvanen sanoi.

Viime viikolla koronan sairastanut hakkuri Olli-Pekka Ojansivu oli mukana, mutta ei vielä pelannut. Nuori hakkuri Veikka Lindqvist oli 16 pisteellä tehokkain. Yleispelaajista Michael Michelau teki 14 ja Antti Siltala 10 pistettä.

Savolle tilastoitiin 14 torjuntapistettä ja 9 ässää, syöttövirheitä tuli vain 6.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Perungan Pojille voitto pitkästä aikaa

Perungan Pojat katkaisi kuuden ottelun pituisen tappioputken kaatamalla oululaisen Ettan 3–0.

–  Voitto oli tärkeä, tavoite on pudotuspelit. Seuraavassa pelissä täytyy jatkaa tästä, sanoi passari Lasse Jäntti.

Hakkuri Fredric Gustavsson kantoi päävastuun hyökkäyksestä, pisteitä kertyi kaikkiaan 21. Aponzan veljeksistä Leiner teki 12 ja Daniel 10 pistettä.

PerPolla oli aloituskuusikossa kolme suomalaista, heistä Jäntti on syrjäyttänyt kanadalaisen Reece Dixonin.

–  Viimeksi ennen joulua olin penkillä. Valmentaja päättää kuka pelaa, mutta olen tyytyväinen omaan peliini, Jäntti lisäsi.

Joukkuetta ei haitannut yhden pelaajan joutuminen maanantaina sivuun positiivisen koronatestituloksen takia.

–  Kyseessä ei ollut normaalin aloituskuusikon pelaaja, Jäntti sanoi.

Eetu Pennanen oli 12 pisteellä Ettan tehokkain.

Tiikereille neljäs voitto peräkkäin

Kokkolan Tiikereiden hakkuri Oskari Keskinen teki vierasottelussa TuTo Volleytä vastaan peräti 34 pistettä, joista yhdeksän lukemin 18–20 päättyneessä viidennessä erässä.

Tiikerit otti näin 3–2-voiton, se oli sille neljäs peräkkäinen voitto. Joukkue kesti päätöserässä kolme TuTon ottelupalloa.

Tiikerit voitti kaksi erää, hävisi kolmannen, mutta johti neljättä 7–2 ja 22–18. Ottelussa 27 pistettä tehnyt hakkuri Einari Koivisto teki erässä kahdeksan pistettä ja oli suuressa roolissa kotijoukkueen vietyä ottelun viidenteen erään.