play

Derbykarsinnat kisattiin Vermossa – "Ajo-ominaisuudet ovat kuin Volvossa"

STT-Lehtikuva

Suuren Suomalaisen Derbyn finalistit ratkottiin Vermossa. Kuudesta karsintalähdöstä jokaisesta loppukilpailuun pääsi kaksi parasta, ja vahvimmat etukäteissuosikit olivat pitelemättömiä.

Menestysvalmentaja Markku Nieminen julisti jo viime vuonna, että hänen treenaamallaan Consalvolla tähdätään kovasti derbyyn, ja keskiviikon esityksen perusteella nelivuotiaan kunnonajoitus on osunut nappiin.

Ari Moilasen ohjastama Consalvo painui kiihdytyksen jälkeen vetotöihin. Se voitti vesikelissä käydyn karsintakisan parastaan antamatta oikein vakuuttavasti, jota 1,06-kertoimiselta megasuosikilta toki odotettiinkin.

–  Consalvo on silleen kiva, että vaikka lähdet kovaa matkaan, se rauhoittuu heti, kun kuski haluaa. Ajo-ominaisuudet ovat kuin Volvossa, Ari Moilanen kehui vakiajokkiaan.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Tammat vahvoina

Pekka Korpi voitti derbyn viime syksynä supertamma Mascate Matchin kanssa. Tänä vuonnakin Pekka Korven derbyhaaveet lepäävät tammavalttikortin varassa, kun Magical Princess selvitti tiensä loppukilpailuun keulajuoksun päätteeksi.

Reino Palomäen kultakimpale An-Dorra jatkoi ennakkosuosikkien voitonmarssia. Jarmo Saarelan ajama tamma oli keulapaikalla hieman meneväinen. Se voitti siitä välittämättä karsintansa ylivoimaisesti nopeimmalla ajalla 1.14,4a/2  620 metriä.

Puolet karsintalähdöistä päättyivät tammojen ykköstiloihin, kun Hannu Torvisen ohjastaman Ava Di Emelin vastaili kärkipaikalta maaliin saakka.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Santtu Raitalan ohjastama It's Raining Men vastasi karsintojen yllätyksestä kirittyään napakasti parhaaksi.

Timo Nurmoksen tallista Ruotsista Vermoon matkannut viime syksyn kriteriumvoittaja Sahara Jaeburn hallitsi varmoin ottein kärkipaikalta.

Syyskuun 4. päivä kisattavaan derbyfinaaliin tiensä selvittivät hopeamitalistit Star Town Kemp, Mask Off, Yolo Savoy, Making Match ja Quite A Lover sekä Love Eagle.

My Swedenin voitto täydensi oikean Toto65-rivin. Täysosumalla sai 14,66 euroa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi