play

Jääkiekkoliiga kehotti kapteeneita vaikenemaan kohutusta sarjajärjestelmästä

Porin Ässien kapteeni Jesse Joensuu kommentoi Jokerien mahdollista nousua Liigaan maanantaina.

Porin Ässien kapteeni Jesse Joensuu kommentoi Jokerien mahdollista nousua Liigaan maanantaina. Kuva: Roni Rekomaa / Lehtikuva

STT

Helsingin Jokerit on palannut Suomen mieskiekkoilukartalle. Joukkue pelaa Mestiksessä, josta ei monien muiden palloilusarjojen tapaan ole avointa pääsyä korkeimmalle sarjatasolle eli Liigaan.

Viime aikoina onkin keskusteltu paljon, onko sarjajärjestelmä hyvä vai ei.

Liigan kanta tuli julki viimeistään maanantaina, kun se oli sarjan aloitustilaisuudessa ohjeistanut joukkueiden kapteeneita olemaan vastaamatta toimittajien kysymyksiin kyseisestä asiasta.

Suomen jääkiekkoilijoiden etujärjestö Pelaajayhdistys vahvistaa asian tiedotteessaan eikä hyväksy tämäntyyppistä pelaajien äänen hiljentämistä.

–  Jokaisella tulee olla oikeus omiin mielipiteisiin ja mahdollisuus ilmaista ne. Liigan sarjajärjestelmästä, kuten kaikista muistakin aiheista, pitää pystyä käymään asiallista keskustelua. Kaikissa keskusteluissa myös pelaajien mielipiteen tulee kuulua ja vaikuttaa, tiedotteessa sanotaan.

Moni suomalainen media on uutisoinut tilaisuudestaan huomioitaan, joilla alleviivataan pelaajien vaitonaisuutta.

Porin Ässien kapteeni Jesse Joensuu oli kuitenkin puhunut STT:lle Jokerien paluumahdollisuuksista.

–  Toivoisin, että heidät saataisiin pelaamalla Liigaan mahdollisimman nopeasti, Joensuu painotti maanantaina.

Pelaajayhdistys oli kysynyt Liigan ja Mestiksen pelaajien mielipidettä, pitäisikö sarja avata. Vastauksista 98 prosenttia oli myönteisiä.

Jokerien paluu oli kipeä aihe myös vuosi sitten. Tuolloin STT yritti kysyä Liiga-seurojen toimitusjohtajien mielipidettä, mutta sai vain yhden kunnollisen vastauksen.

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi