play

Ruotsi niukasti yleisurheilun maaottelun voittoon – Joensuun Katajan Lassi Etelätalo täräytti kauden pisimmän keihäskaarensa

Lassi Etelätalo täräytti maaottelussa kauden pisimmän kaarensa 83,42.

Lassi Etelätalo täräytti maaottelussa kauden pisimmän kaarensa 83,42. Kuva: Emmi Korhonen / Lehtikuva

STT

Suomen miehet ja naiset hävisivät jälleen yleisurheilumaaottelun Ruotsille, mutta lukemat olivat tiukat edellisvuosiin verrattuna. Miehissä pisteet menivät tasan 227–227, mutta suurempi lajivoittojen määrä ratkaisi pelin Ruotsille. Naisissa Ruotsi vei ottelun pistein 228,5–225,5.

Miesten keihäänheitto oli yksi Suomen kolmoisvoitoksi budjetoiduista lajeista, mutta kolmanneksi kiilannut Ruotsin Jakob Samuelsson (77,89) pilasi suomalaisjuhlat.

–  Harmittaa. Tukijalka oli pehmeä, neljänneksi sysätty Suomen Taneli Juutinen (75,32) tuumi.

Juutinen heitti aiemmin tällä kaudella ennätyksensä 82,85, mutta jäi Tukholmassa kauaksi siitä. Hääppöisiä eivät olleet muidenkaan kaaret, kun ennen päätöskierrosta vain Suomen Toni Kuusela puhkaisi 80 metrin rajan 80,14-metrisellään.

Sitten vauhdinottoradan päähän asteli viime vuoden EM-pronssimitalisti Lassi Etelätalo. Yleisön huomio oli naisten 800 metrin juoksussa, jonka välissä Etelätalo täräytti kauden pisimmän kaarensa 83,42 ja ylitti ensimmäistä kertaa tällä kaudella 80 metriä.

–  Se oli Lassilta hyvä heitto, Kuusela kehaisi.

Takuuvarma arvokisasuorittaja Etelätalo karahti karsintaan MM-kilpailuissa Budapestissä, mutta haki Tukholmasta hyviä askelmerkkejä ensi kauteen.

–  Taisi mennä EM-raja rikki, ja tuli pisteitä olympiarankingiin, hän laskeskeli.

Ennen 80 metrin puhkaisua Etelätalon kauden pisin oli kantanut 79,93 ja sunnuntain kilpailun pisin 78 metriä. Etelätalo on tunnettu siitä, että hän kaivaa väkisin vaadittavat metrit ja teki niin Tukholmassakin.

–  "Jaakoppi" tuli lähelle heitollaan, hän mainitsi ruotsalaisen pisimmän laakin.

Muitakin ärsytystekijöitä oli, jotta vanha karhu saatiin hereille.

–  Lisäksi olen hävinnyt tällä kaudella liian monta kertaa Kuuselalle, Etelätalo naurahti.

MM-kilpailuissa seitsemänneksi sijoittuneen Oliver Helanderin piti heittää maaottelussa, mutta Etelätalo hälytettiin apuun perjantaina.

–  Harjoittelin koko viikon sillä mielellä, että kilpailen sunnuntaina. Perjantaina sain tiedon maaotteluun lähdöstä, ja sitten hoidettiin matkapaperit kuntoon.

Etelätalo ylitti 80 metrin rajan viimeisellä mahdollisella hetkellä ja viidennellä kaudella peräkkäin. Muuten tämä kausi meni plörinäksi.

–  Viimeinen heitto oli hyödyllinen, hän mainitsi itseluottamusta jatkoon tuoneen heiton.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Suomen naisilta olisi vaadittu kolmoisvoitto 800 metrillä. Sara Lappalainen voitti kilpailun ajalla 2.02,03, mutta Ruotsin Hanna Hermansson tunki Veera Mattilan ja Eveliina Määttäsen edelle.

Suomen naiset ovat voittaneet maaottelun viimeksi 2015 ja miehet 2018. Niukin mahdollinen maaottelutappio kismitti maajoukkueen konkariosastoon kuuluvaa Etelätaloa.

–  Harmittaa, kun oli niin pienestä kiinni. Parempi ottelu kuin moneen vuoteen, 35-vuotias heittäjä pohdiskeli.

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi