play

Rauhallisuudentoteemi Toni Kroosin kannustuspuhe rentoutti Saksaa historialliseen avausvoittoon

Saksan Toni Kroos (8) ja Thomas Müller (13) olivat hyväntuulisia historiallisen EM-avauksen jälkeen.

Saksan Toni Kroos (8) ja Thomas Müller (13) olivat hyväntuulisia historiallisen EM-avauksen jälkeen. Kuva: Miguel Medina/Lehtikuva

STT

Saksan päävalmentaja Julian Nagelsmann kertoi ESPN:n mukaan keskikenttäpelaaja Toni Kroosin antaneen tosi voimakkaan kannustuspuheen Saksan joukkueelle ennen historiallista 5–1-voittoa Skotlannista EM-kisojen avausottelussa perjantaina.

Florian Wirtz, Jamal Musiala, Kai Havertz, Nicolas Füllkrug ja Emre Can viimeistelivät maalin mieheen EM-kisojen historian suurilukuisimmassa avausotteluvoitossa.

Ennätystuloksella kisaisäntä Saksa otti ohjat A-lohkossa ennen otteluita Unkaria ja Sveitsiä vastaan. Päävalmentaja Nagelsmann antoi voitosta kunnianosoituksen Kroosille, joka auttoi Saksan pelaajia ottamaan rennosti ennen ottelua.

–  Joukkue oli tosi äänekäs (ennen ottelua), ja hän sanoi muutaman rauhallisen sanan, mitkä olivat todella voimakkaita, Nagelsmann paljasti.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Kroos jakoi ottelussa 102 syöttöä, joista vain yksi epäonnistui, ennen kuin keskikentän luottoratsu otettiin vaihtoon 80. minuutilla.

–  Hän on osa joukkuettamme, mutta kokemus erottaa hänet muista. Hän on tosi tärkeä rauhallisuudentoteemi joukkueelle, Nagelsmann sanoi.

Kokenut Kroos, 34, on ilmoittanut päättävän pelaajauransa EM-kotikisoihin.

Skotlannille EM-avaus oli painajainen. Joukkue päästi viisi maalia ensimmäistä kertaa vuoden 2012 jälkeen, jolloin Yhdysvallat ryöpytti Skotlantia EM-avausottelun veroisilla lukemilla.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Skotlannin päävalmentaja Steve Clarke kehotti kannattajia uskomaan yhä joukkueeseen murskatappiosta huolimatta.

–  Emme pelanneet tasollamme, mutta mielestäni Saksa oli erinomainen. Olemme pettyneitä, petimme itsemme, ja olemme tätä peliesitystä parempia, Clarke vakuutti.

Skotlanti ei ole koskaan edennyt lohkovaihetta pidemmälle missään jalkapallon arvokisoissa. Clarke suuntasi katseensa tulevaan, jotta surkuhupaisa arvokisaputki ei saisi jatkoa.

–  Tarvitsemme neljä pistettä seuraavasta kahdesta ottelusta, ja keskitymme siihen nyt, Clarke paketoi.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

A-lohkon seuraavat ottelut pelataan ensi keskiviikkona, jolloin Saksa kohtaa Unkarin ja Skotlanti lähtee kasvojen pesulle Sveitsiä vastaan.

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi