play

Livelähetykset: Penkkipunnerruskisat lauantaina Joensuun kävelykadulla – Idän Voimailijoihin siirtynyt Timo Ihanus hakee yli 170 kilon tulosta

Kesällä 40 vuotta täyttävä Timo Ihanus pääsee jatkossa mukaan veteraanikisoihin. Hän näyttää voimansa lauantaina Joensuun keskustassa pidettävässä kisassa.

Kesällä 40 vuotta täyttävä Timo Ihanus pääsee jatkossa mukaan veteraanikisoihin. Hän näyttää voimansa lauantaina Joensuun keskustassa pidettävässä kisassa. Kuva: Juha Inkinen

Jarmo Sieviläinen

Idän Voimailijat järjestää lauantaina kello 12 penkkipunnerruksen näytöskisat Joensuun keskustassa kävelykadulla. Kisoista on nähtävissä suora ja selostettu lähetys Karjalaisen verkkosivuilla.

Kisoihin osallistuu viisi naiskilpailijaa ja viisi mieskilpailijaa Idän Voimailijoista. Mukana ovat Pekka Koistinen, Juho Turunen, Antti Kosunen, Timo Ihanus ja Jonne Heinonen sekä Katri Hirvonen, Heini Myller, Liisa Vattulainen, Henna Niikko-Pirhonen ja Suvi Naukkarinen.

Klassiseen tapaan ilman varusteita nostettavassa näytöskisassa kilpaillaan joukkueina naiset vastaan miehet. Tuloksista saadaan vertailukelpoiset IPF-pisteytyksellä.

Penkkipunnerrus on voimanostaja Timo Ihanuksen paras laji. Hän harjoittelee säännöllisesti Fittarilla.

Penkkipunnerrus on voimanostaja Timo Ihanuksen paras laji. Hän harjoittelee säännöllisesti Fittarilla. Kuva: Juha Inkinen

Yksi kävelykadun kisaajista on lauantaina voimanostaja Timo Ihanus, 39, joka vaihtoi hiljattain Joensuun Puntti-Pojista Idän Voimailijoihin.

– Vaihdoin seuraa lajin näkyvyyden takia. Antti Pirhosen johdolla Idän Voimailijat on tuonut lajia esille tuoreella ja positiivisella tavalla, Ihanus kehuu.

83-kiloisissa nostavan Ihanuksen penkkiennätys on 190 kiloa.

– Tähtään nyt 170–175 kilon tulokseen. Tavoitteeni ovat loppuvuodesta olevissa voimanoston veteraanien SM-kisoissa, joissa pääsen nyt nostamaan 40-vuotiaiden sarjassa, Ihanus kertoo.

Timo Ihanus kertoo, että voimailu ja liikunta ovat hänelle henkireikiä muun arkielämän keskellä.

Timo Ihanus kertoo, että voimailu ja liikunta ovat hänelle henkireikiä muun arkielämän keskellä. Kuva: Juha Inkinen

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Lehmossa asuva ja Tuupovaarasta lähtöisin oleva Ihanus on osallistunut voimanostokisoihin vuodesta 2012 lähtien. Heti uransa alussa Ihanus teki penkkipunnerruksessa miesten Suomen ennätyksen 83-kiloisten sarjassa: 183,5 kiloa.

Hänellä on yhteensä seitsemän SM-mitalia miesten sarjasta.

– Pidin taukoa voimanostosta, kun oli ruuhkavuosia sekä talon ja autotallin rakentamista. Olen käynyt taas salilla säännöllisesti parin vuoden ajan. Kiinnostus kisailuun syttyi, kun tulokset lähtivät jälleen nousuun, Ihanus myhäilee.

Ihanus harjoittelee kuntosalilla 3–4 kertaa viikossa.

– Urheilen joka päivä, kun saliharjoittelun lisäksi on erilaista aerobista liikuntaa. Liikunta on henkireikä, jolla saa ajatukset muualle ja palautettua pääkopan työkuormasta.

Stora Enson Enocellin tehtaalla Uimaharjussa tuotantoinsinöörinä työskentelevällä Ihanuksella on kotona kolme lasta. Hänen tavoitteenaan on menestyä jatkossa ikämiesten SM-kisoissa ja yltää mukaan arvokisoihin.

– Ensin pitäisi saada 40-vuotiaiden Suomen mestaruus ja katsotaan sitten, mihin rahkeet riittävät.

Timo Ihanus palasi aktiiviseen saliharjoitteluun pari vuotta sitten.

Timo Ihanus palasi aktiiviseen saliharjoitteluun pari vuotta sitten. Kuva: Juha Inkinen

Livelähetykset: Tulevia urheilulähetyksiä Karjalaisen verkkosivuilla
  • La 13.5. Idän Voimailijoiden penkkipunnerruskisa Joensuun ­kävelykadulla kello 12. Selostajana Jarmo Sieviläinen ja kommentaattorina Veikko Eskelinen.

  • Su 21.5. ­Autourheilun ­jokamiehenluokan ­Kevät-Mylly Ylämyllyn moottoriradalla.

  • Ti 23.5. Viinijärven Urheilijat–Kiteen Pallo pesäpallon naisten suomensarjan ottelu kello 18.

  • La 27.5. Joensuu Run -juoksutapahtuma.

  • La 27.5. Jippo–PK-35 jalkapallon Kakkosen ottelu kello 16.

Lähetykset ovat kaikkien tilaajien nähtävissä Karjalaisen verkkosivuilla osoitteessa karjalainen.fi/live.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi