Ducks siirtyi yksin lentopallon Mestaruusliigan kärkeen

STT-Lehtikuva

Vantaan Ducks kukisti lauantaina liiganousija TUTO Volleyn kotonaan 3–0 ja on nyt ainoa täydet pisteet lentopallon Mestaruusliigassa ottanut joukkue. Tosin Ducks menetti yhden pisteen Oulun Ettalle, mutta Etta käytti siinä ottelussa edustuskelvotonta pelaajaa ja Ducks sai kabineteissa 3–0-voiton.

–  Yksi peli oli tosiaan 3–2, mutta ei tässä näin alkuvaiheessa muutenkaan kärkipaikka aiheuta mitään juhlia, sanoi Ducksin päävalmentaja Juho Rajala.

Aleksander Rastamo teki Ducksille 15 ja Kalle Kattelus 11 pistettä. Vieraiden tehokkain Tuomas Siirilä jäi kahdeksaan pisteeseen.

–  Olimme parempia niin syötössä kuin torjunnassakin, Rajala tiivisti ottelun.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

VaLePa menetti yhden pisteen

Mestarien liigassa viikolla jatkopaikkaa toiselle kierrokselle juhlinut VaLePa pelasi Raisiossa ja joutui tyytymään 3–2-voittoon Loimusta.

–  Kaksi erää hyvin, sitten lopetettiin pelaaminen ja teimme paljon virheitä. Loimu sai hengen päälle. Viidennessä erässä ei sitten enää tehty virheitä, vaan annettiin Loimun tehdä ne, sanoi VaLePan valmentaja Janne Kangaskokko.

Loimun iranilainen hakkuri Ali Fazli teki 26 pistettä. Latvialainen Kristaps Smits teki 13 pistettä. VaLePan tehokkaimmat olivat jo Apeldoornia vastaan hyvin onnistuneet Sakari Mäkinen 23 ja Jiri Hänninen 22 pisteellä.

Myös Savo Volleylle voitto viisieräisessä

Timo Tolvasen valmentama Savo Volley otti neljännen voittonsa yhtä monessa ottelussa, kun syksyn sensaatiojoukkue Hurmos kaatui Joensuussa 3–2.

Hurmoksen hakkuri Eetu Häyrinen tehtaili 31 pistettä, mutta edellisellä kierroksella Kokkolassa tehoillut Jere Heiskanen jäi nyt 14 pisteeseen. Savo Volley oli tasaisempi, sillä Andrus Raadik teki 24 ja hakkuri Olli-Pekka Ojansivu 18 pistettä.

–  Ottelu oli meille vielä vaikeampi kuin mitä ajateltiin. Syöttö ei toiminut eikä jatkopallohyökkäys. Onneksi voitettiin heikommallakin pelillä. Saimme päätöserän ratkaisupalloissa kiinni siihen saakka juhlineen Häyrisen, Tolvanen sanoi.

Ensimmäisen tappion kokeneella Hurmoksella oli neljännessä erässä ottelupallokin, mutta se hävisi erän lopulta 30–32.

Akaa-Volleyn voittoputki kolmen ottelun pituinen

Entisen maajoukkuepelaaja Olli Kunnarin ura päävalmentajana on alkanut hyvin, sillä Akaa-Volley otti lauantaina kolmannen voittonsa peräkkäin.

Urpo Sivula teki 20 pistettä ja Kristo Kollo 16 Akaassa, kun neljä pistettä alkukaudesta menettänyt Oulun Etta kaatui 3–1. Vieraiden tehokkain oli kahdessa ottelussa ilman pelilupaa pelannut Jakub Petras 20 pisteellä. Edellisissä Ettan otteluissa tehoillut Michael Michelau teki nyt 17 pistettä.

–  Ottelun alku oli todella vaikea, olimme tappiolla 2–8 ja lopulta hävisimme erän. Sen jälkeen pystyimme kohentamaan peliä ja tuli kolmas voitto peräkkäin, Kunnari sanoi.

Akaa-Volley kohtaa ensi perjantaina kotonaan Karelian Hurmoksen, joka ennen kautta sijoittui kaupungissa pelatussa turnauksessa toiseksi.

–  Jaossa on myös jatkopaikka cupissa eli tärkeä ottelu edessä, Kunnari sanoi.

Tiikerit piti Hurrikaanin yhä nollakerhossa

Kokkolan Tiikerit hävisi avauserän Hurrikaani-Loimaalle, mutta voitti muut eli ottelun Hollihaassa 3–1. Tiikerit on sarjassa kolmantena, Hurrikaani toiseksi viimeisenä ilman voittoja.

Hakkuri Oskari Keskinen oli voittajien tehokkain 24 pisteellä. Teemu Lahti teki 13 pistettä.

–  Olimme napsun edellä vastustajaa kaikilla osa-alueilla. Oli hyvää tekemistä koko ajan, Keskinen sanoi.

Hurrikaanin tehokkain oli jälleen Aleksi Muukkonen, nyt tuli 20 pistettä. Hakkuri Antti Ropponen teki viime kauden seuraansa vastaan 19 pistettä.

–  Peli oli samanlainen kuin muutkin, ei siinä mietitty keitä on toisella puolella verkkoa, Keskinen lisäsi.