play

Earl Simon kiri Kymi Grand Prix’n voittoon

STT-Lehtikuva

Ensimmäisen kerran vuonna 1998 ajettu Kymi Grand Prix sai vuonna 2022 ranskalaisvoittajan. 100  000 euron ykköspalkinnolla ajettu lähtö ajettiin sateen kastelemalla radalla. Kiihdytyksessä nopein oli Inti Boko, kärkipaikka luovutettiin Calle Crownille ensimmäisellä takasuoralla. Ce Bello Romain ravasi toisen radan letkan vetäjänä.

Suosikki Earl Simon jäi alussa kolmanteen sisälle. Se pääsi kuitenkin viimeisellä takasuoralla sieltä ulos ja kiri aivan lopussa kärkeen.

Oscar L.A. eteni maalisuoran alussa kärkeen jääden niukasti toiseksi. Tuomaristo tutki voittajan kiriin lähtöä viimeisellä takasuoralla, mutta päätyi hyväksymään sen juoksun.

Earl Simonia valmentaa Suomesta 3-vuotiaana muuttanut Jarmo Niskanen, Frank Ouvrie ajoi. Earl Simon oli ensimmäinen Niskasen valmentama hevonen, joka kilpaili hänen synnyinmaassaan Suomessa. Ori rikkoi Kouvolan suurvoiton myötä miljoonan euron rajapyykin voittosummassaan.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

–  Tämä on minulle erittäin suuri hetki voittaa täällä. Ohjastaja pitää tätä hevosta parempana kuin Davidson Du Pointia, joka sijoittui toiseksi Prix d’ Ameriquessa. Perusluonteeltaan tämä on kiltti hevonen, mutta hän osaa kyllä määräillä, Niskanen kertoi suojatistaan.

Toto75-pelin avauskohteessa Pro alitti valiorajan ja vielä volttilähdössä. Se kiersi komealla kirillä voittoon 5-6 -vuotiaiden lähdössä tuloksella 24,9. Gerris Trix kiri toisen kohteen voittoon.

Heliade Du Goutier oli vakuuttava kolmantena kohteena ajetussa Jouni Kaikko Memorialissa. 5-vuotias ranskalainen hallitsi raskaan juoksun jälkeen. Kujanpään Jyräys oli vakuuttava neljännessä kohteessa keulasta.

Ranskalaishevonen Garuda Fligny näytti voimiaan pitkän matkan tasoituksessa. Se sai kirissä vetoapua ja leiskautti loppukaarteessa keulaan ja meni menojaan. Magic Madonna hallitsi 4-vuotislähtöä keulasta. Toto75-rivi palautti ainoastaan 34,38 euroa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi