play

Emil Ruusuvuoren komea tenniskausi päättyi tylysti, mutta katse on jo tulevassa – "Paljon tuli matkakilometrejä"

Emil Ruusuvuoden kausi päättyi etuajassa loukkaantumisen takia, mutta tulevan vuoden avausurakka odottaa tammikuussa Australiassa. LEHTIKUVA / MARKKU ULANDER

Emil Ruusuvuoden kausi päättyi etuajassa loukkaantumisen takia, mutta tulevan vuoden avausurakka odottaa tammikuussa Australiassa. LEHTIKUVA / MARKKU ULANDER

STT-Lehtikuva

Tennisässä Emil Ruusuvuori, 22, sai alkuviikosta ikäviä uutisia. Hän oli tuntenut kipua vatsassaan, ja lääkärintutkimuksissa paljastui, että vatsalihaksessa on repeämä.

Vamma pakotti Ruusuvuoren vetäytymään Helsingin ATP-haastajaturnauksesta. Samalla kausi päättyi hivenen etuajassa.

–  Ei ollut enää mahdollisuutta yrittää täällä. Repeämä näkyi ihan selvästi. Asia tuli itselleni vähän yllätyksenä, Ruusuvuori kertasi loukkaantumistaan keskiviikkona Talin tenniskeskuksessa Helsingissä.

Jos loukkaantumisesta pitäisi kaivaa jotain myönteistä, se löytyy ajankohdasta. Ruusuvuoren oli määrä pitää joka tapauksessa viikon loma ja aloittaa sitten fysiikkaharjoittelujakso.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Katse Australian avoimissa

Suomen ykköspelaajan mukaan vamma ei vaikuta fysiikkaharjoitteluun "hirveästi". Ruusuvuoren pitäisi olla täydessä pelikunnossa kauden alkaessa. Tulevan vuoden avausurakka odottaa tammikuussa Australiassa, jossa on määrä pelata kauden ensimmäinen grand slam -turnaus.

–  En ole asettanut Australian avoimiin tarkkoja tavoitteita. Tilanne on ollut kaikille melko vaikea, ja aika pimennossa on eletty, Ruusuvuori sanoo.

Pimennolla hän viittaa koronavirustilanteeseen, jonka vuoksi Australian avointen järjestäminen ja ajankohta olivat pitkään mysteereitä.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Ruusuvuoren suunnitelmissa on pelata Australian avoimissa kaksin- ja nelinpeliä. Australiassa nelinpelipariksi saattaa tulla yhdysvaltalainen Mackenzie McDonald.

Päättyvä vuosi on ollut Ruusuvuorelle ensimmäinen kokonainen kausi tenniksen ylimmällä tasolla. Vuoteen on mahtunut useita ilonhetkiä.

–  Oli hyvä vuosi, vaikka paljon parannuskohteitakin on. Tuli monta hyvää voittoa ja hyviä kisoja. Vuosi on ollut siisti siinäkin mielessä, että pääsin pelaamaan isot kisat. On ollut fiilis, että on kivempi olla kiertueella ja elää sitä elämää. Olen oppinut enemmän talon tavoille, Ruusuvuori sanoo hymyillen.

Ruusuvuori toivoo ensi vuodelle paljon otteluita

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Jatkuva turnausrumba matkustamisineen, peleineen ja koronarajoituksineen on tehnyt vuodesta samalla raskaan. Ruusuvuori myöntää, että pieni loma tulee tarpeeseen.

–  Paljon tuli matkakilometrejä. Se näkyy ja on varmasti osasyynä tähän loukkaantumiseenkin, Ruusuvuori pohtii.

Vastaus tulee nopeasti kysymykseen vuoden yksittäisestä kohokohdasta.

–  Ensimmäisenä tulee mieleen Miamin-turnaus. Matsit olivat hyviä, ja tuli monta hyvää päänahkaa, Ruusuvuori muistelee.

Neljännelle kierrokselle edennyt Ruusuvuori kukisti Miamin Masters-turnauksessa muun muassa maailmanlistan nykyisen kolmosen Alexander Zverevin.

Ruusuvuori on ollut kaksinpelin maailmanlistalla parhaimmillaan sijalla 66. Se on komea sijoitus, mutta suomalaispelaaja haluaa enemmän. Tuoreimmalla listalla sijalla 92 oleva Ruusuvuori myöntää, että kehittymisen varaa on monella osa-alueella.

–  Ensimmäinen asia ensi vuodelle on, että pysyn terveenä. Toinen on saada paljon matseja. Yritän pitää standardini mahdollisimman korkealla, saada hyviä pelillisiä jaksoja enemmän ja menestyä tasaisesti koko vuoden. Se olisi ideaalitilanne.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi