play

Englanti hurmasi, Ruotsi romahti – EM-kotijoukkue finaaliin

Ruotsin voittanut Englanti pelasi viimeksi arvoturnausfinaalissa vuonna 2009. LEHTIKUVA / AFP

Ruotsin voittanut Englanti pelasi viimeksi arvoturnausfinaalissa vuonna 2009. LEHTIKUVA / AFP

STT-Lehtikuva

Turnausjärjestäjä Englanti eteni loppuotteluun naisten EM-jalkapallossa voittamalla Sheffieldissä pelatussa välierässä Ruotsin 4–0. Toinen välierä Saksa–Ranska pelataan keskiviikkona Milton Keynesissä. Loppuottelu pelataan sunnuntaina Lontoon Wembleyllä.

Ruotsi lähti otteluun vahvasti ja osui kertaalleen ylärimaankin, mutta Beth Mead vei Englannin 1–0-taukojohtoon 34. minuutilla. Maali oli Meadille turnauksen kuudes, hän on kisojen maalikärki ja sivuaa naisten EM-lopputurnausennätystä. Saksan Inka Grings teki kuusi maalia Suomessa vuonna 2009 pelatuissa kisoissa. Meadin tahti kisoissa on muutenkin ollut hurjaa: maalisyöttöjä hänellä on viisi.

Toisella puoliajalla Ruotsi romahti tyystin. Heti puoliajan alkuvaiheissa Lucy Bronze puski 2–0, ja Alessia Russon kantapääkikka 68. minuutilla sinetöi jo voittoa kotiyleisön riemuksi. Fran Kirby päätti murskajaiset yli 28  000:n katsojan edessä 4–0-maalillaan 77. minuutilla.

Englanti pelasi viimeksi arvoturnausfinaalissa vuonna 2009, jolloin se hävisi EM-finaalin Saksalle Helsingin Olympiastadionilla. Ensimmäisen kerran Englanti oli naisten EM-loppuottelussa kaikkien aikojen ensimmäisissä kisoissa 1984, ja tuolloin Ruotsi voitti sen finaalissa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

–  Emme oikein tienneet mitä tehdä loppuvihellyksen soidessa. Tunnelma oli uskomaton, ja olemme taivaissa päästyämme finaaliin. Maalini tuli hyvään aikaan, olimme paineen alla, Mead sanoi BBC:lle.

Englannin valmentaja, hollantilainen Sarina Wiegman johdatti viisi vuotta sitten Hollannin Euroopan mestariksi ja vuonna 2019 kotimaansa MM-hopealle. Nyt menestysluotsi on ohjannut ryhmänsä englantilaisten sydämiin.

–  Pelaajat ovat osoittaneet aiemminkin olevansa sitkeitä. Emme aloittaneet hyvin, meillä oli vaikeaa. Mutta löysimme väylän, pelaajamme löysivät tien pois paineesta. Olen niin älyttömän ylpeä heistä, hollantilainen Wiegman kuvaili BBC:lle.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi