play

Espanja päätti Sveitsin sitkeän taistelun rangaistuspotkukisassa ja eteni EM-välieriin– Sveitsi sinnitteli miehen alivoimalla, mutta pettyi lopulta

Espanja voitti Sveitsin rangaistuspotkukilpailussa ja eteni välieriin. LEHTIKUVA/AFP

Espanja voitti Sveitsin rangaistuspotkukilpailussa ja eteni välieriin. LEHTIKUVA/AFP

STT-Lehtikuva

Espanja päätti sitkeästi taistelleen Sveitsin urakan jalkapallon miesten EM-turnauksessa ja eteni välieriin. Pietarissa pelatun ottelun ratkaisu löytyi vasta rangaistuspotkukilpailusta, jonne edettiin 1–1-tilanteessa.

Espanja vei rangaistuspotkukisan nimiinsä maalein 3–1. Joukkue kohtaa välierissä Belgian tai Italian, jotka kohtaavat toisensa perjantain myöhäisillassa.

Sveitsin ja Espanjan välisen ottelun avausmaali nähtiin kahdeksannella minuutilla, kun Espanjan Jordi Alban veto muutti suuntaa Denis Zakariasta ja meni maaliin. Osuma merkittiin Zakarian omaksi maaliksi.

Espanja piti odotetusti vastustajaansa selvästi enemmän palloa ja hallitsi avauspuoliaikaa, mutta sen maalipaikat jäivät vähiin.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Freuler katseli punaista

Toisella puoliajalla Sveitsi prässäsi ylempää, pystyi rikkomaan Espanjan pelinrakentelua ja oli kamppailussa vahvasti mukana.

Sveitsi sai taistelustaan palkinnon 68. minuutilla pallonriiston jälkeen. Remo Freuler syötti pallon Xherdan Shaqirille, jonka laukaus meni verkon perukoille.

Kymmenen minuuttia myöhemmin Sveitsin tilanne vaikeutui selvästi, kun Freuler ajettiin suoralla punaisella ulos. Freulerin taklauksen kohteeksi joutui Gerard Moreno. Nappulat edellä tilanteeseen tullut Freuler ja muut Sveitsin pelaajat kritisoivat ulosajoa voimakkaasti.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Sveitsi sinnitteli suuremmitta ongelmitta jatkoajalle, jolla Espanja vyörytti hyökkäyksiä toisensa perään. Sveitsin maalivahti Yann Sommer venyi hienoihin torjuntoihin. Etenkin Morenolla oli hyviä paikkoja, mutta espanjalaisten viimeistely-yritykset jättivät toivomisen varaa.

Sveitsi taisteli tiensä miehen alivoimalla rangaistuspotkukilpailuun. Se alkoi Espanjan kannalta murheellisesti, kun Sergio Busquets laukoi pallon tolppaan.

Sveitsi ei kuitenkaan pystynyt käyttämään mahdollisuuttaan, sillä vain Mario Gavranovic onnistui laukauksessaan. Espanja voitti rangaistuspotkukilpailun lopulta 3–1, kun Dani O lmo, Moreno ja Mikel Oyarzabal viimeistelivät.

Sveitsi ensimmäistä kertaa EM-puolivälierissä

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Sveitsi eteni ensimmäistä kertaa miesten EM-turnauksessa puolivälieriin, joten se jätti itsestään joka tapauksessa vahvan kuvan. Espanja jäi edellisissä EM-kisoissa neljännesvälieriin, ja kaksi sitä edeltänyttä EM-turnausta se voitti.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi