play

F1-harjoitusten ajoaika jäi lyhyeksi, Sebastian Vettel ryhtyi sammutustöihin Hollannissa

Sebastian Vettelin autoon iski harjoituksissa tekninen vika. LEHTIKUVA/AFP

Sebastian Vettelin autoon iski harjoituksissa tekninen vika. LEHTIKUVA/AFP

STT-Lehtikuva

Formula ykkösten MM-sarjan Hollannin gp:n avausharjoitusten ajoaika kutistui alle 25 minuuttiin, kun Sebastian Vettelin autoon iski tekninen vika. Moottoriurheilusivusto Autosportin mukaan Aston Martinin saksalaiskuskin harjoitukset keskeytyivät moottorivian takia vajaan 20 minuutin kohdalla, ja Vettel ryhtyi itse sammutuspuuhiin vaahtosammuttimen kanssa.

Vettelin auton siirtämisessä kesti todella pitkään, mutta lopulta harjoituksia päästiin vielä jatkamaan. MM-sarjaa johtava Mercedeksen Lewis Hamilton oli ykkönen niukasti ennen sarjan kakkosnimeä, Red Bullin Max Verstappenia. Ferrarin Carlos Sainz Jr. piti harjoituksissa kolmanneksi nopeinta vauhtia.

Mercedeksen Valtteri Bottas taipui tallitoverilleen Hamiltonille 0,238 sekunnilla ja oli viides. Komean F1-uransa päätöksestä keskiviikkona ilmoittanut Alfa Romeon Kimi Räikkönen oli 13:s.

Hamilton ongelmissa jälkimmäisissä harjoituksissa

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Myös päivän toisessa harjoitussessiossa nähtiin dramatiikkaa, kun Hamiltonin auto hyytyi radan varteen. Harjoitukset keskeytettiin toviksi, jotta brittitähden auto saatiin siirrettyä radalta.

Hamiltonin ohella ongelmissa oli myös Haasin venäläistulokas Nikita Mazepin, joka ajoi ulos Zandvoortin rataa ympäröivälle hiekalle.

Ferrarit olivat perjantaina erinomaisessa vauhdissa, sillä Charles Leclerc ja Sainz Jr. ja valloittivat toisten harjoitusten kärkipaikat ennen Alpinen Esteban Oconia. Bottas oli neljäs ja Räikkönen 16:s.

Formula ykköset pyrkivät Hollannissa jälleen normaaliin kisarytmiin, sillä viime sunnuntaina järjestetyssä Belgian gp:ssä päästiin ajamaan sateen takia vain kaksi kierrosta. Zandvoortin radalla ajetaan tänä viikonloppuna MM-pisteistä ensimmäistä kertaa vuoden 1985 jälkeen.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Hollannin gp:n aika-ajot järjestetään lauantaina Suomen aikaa kello 16 alkaen ja itse kilpailu sunnuntaina samaan aikaan.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi