play

Fenerbahce ja Enner Valencia upottivat HJK:n toiveet Eurooppa-liigasta

HJK hävisi Fenerbahcelle maalein 2-5. LEHTIKUVA / Mikko Stig

HJK hävisi Fenerbahcelle maalein 2-5. LEHTIKUVA / Mikko Stig

STT-Lehtikuva

Turkkilainen Fenerbahce löi jalkapallon Euroopan liigan pudotuspelikierroksen toisessa osaottelussa HJK:n torstaina 5–2. Yhteistulos 6–2 vei istanbulilaisjoukkueen kilpailun lohkopeleihin. Klubin kansainvälinen ohjelma jatkuu kastia alempana Konferenssi-liigan lohkovaiheessa.

–  Emme odottaneet tällaista tulosta. Tiesimme, että pitää yltää niin yksilöinä kuin joukkueena parhaimpaan – emme pystyneet siihen. Se on isoin pettymys, HJK:n valmentaja Toni Koskela harmitteli.

Maalin takamatkalta kotiotteluunsa lähtenyt Klubi joutui torstaina liki tyrmätyksi perin varhain. Turkkilaissikermä paukutti 2–0-johtoon Töölössä, kun Enner Valencia laukoi vajaassa vartissa kaksi komeaa kaappia.

HJK:n maalivahti Jakob Tånnander jäi kuin tolpilleen, sillä Valencia sijoitti syötönkatkonsa jälkeen ensin 10 metristä alakulmaan. Seuraavan osumansa Valencia upotti hieman etäämmältä ja korkeammalle, mutta jälleen aivan maalin laitaan. Maalit mahdollistuivat Klubin selkeistä puolustusvirheistä, Tånnanderia ei käynyt syyttäminen.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

–  Halpoja maaleja tuli peräkkäin. Ei saisi tulla tällä tasolla, HJK:n Koskela noitui.

Kavennus ja kolmas

HJK ei pystynyt haastamaan vieraitaan kuin ajoittain. Fenerbahcen pelaajat osoittivat, että peli sujui teknisesti haastavalla sateen liukastamalla tekonurmella näppärän varmasti. Yksilötaidot erottuivat, vaikka Klubi ei aivan kaikkia minuutteja jyrän alla ollutkaan.

HJK:stakin löytyi henkilökohtaista osaamista muun muassa niin, että Roope Riskin painava kuti boksista painui kuin puoliväkisin maalivahti Altay Bayindirin taakse.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Kotijoukkueen kavennus ei heilauttanut pelin tasapainoa.

Heti toisen jakson kärkeen Valencia kasvatti eroa jälleen, kun hän viimeisteli illan kolmannellaan lähituntumasta hattutempun. Englannin Valioliigassa Evertonia ja West Hamia edustanut ecuadorilainen hyökkääjä näytti kirjaimellisesti, miksi hän yksin on useamman miljoonan väärti.

– Aika moinen vuori, kun on kolme maalia kiivettävänä. Pian tauon jälkeen 1–3-maali tappoi pelin, HJK:n Koskela puntaroi.

Lehdistötilaisuudessa Koskelalta kysyttiin, kelpaisiko turkkilaisseuran saksalaiskuuluisuus Mesut Özil HJK:n riveihin joku päivä.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

– Joo, pitäisi vaan ensin käydä ryöstämässä pankki, HJK:n Koskela replikoi seurojen varallisuuseroon.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi