play

Espanjan vastustaja ratkeaa: Englanti vai Hollanti EM-finaaliin?

Englannin päävalmentaja Gareth Southgate uskoo, että maajoukkueella on mahdollisuus tehdä historiaa.

Englannin päävalmentaja Gareth Southgate uskoo, että maajoukkueella on mahdollisuus tehdä historiaa. Kuva: AFP / LEHTIKUVA

STT

Jalkapallon miesten EM-lopputurnauksen toinen loppuottelija selviää tänään, kun Englanti ja Hollanti kohtaavat Dortmundissa alkaen kello 22 Suomen aikaa. Ottelun voittaja kohtaa sunnuntaisessa finaalissa Espanjan, joka voitti eilen välierässä Ranskan.

Historiansa ensimmäistä arvoturnausfinaalia Englannin ulkopuolelta hakeva Englannin joukkue on kisojen aikana ollut melkoisen arvostelun alla, vaikka onkin edennyt jo neljän parhaan joukkoon. Englanti kun on voittanut viidestä ottelustaan vain yhden varsinaisella peliajalla. Puolivälierässä se selvitti Sveitsin lopulta rangaistuspotkukisalla.

–  Yksi vahvuuksistamme viimeisen kahdeksan vuoden aikana on ollut pelottomuus, mutta (kisojen alkuvaiheissa) odotukset painoivat. Emme oikein saaneet hommaa täysin raiteilleen. Mutta loppujen lopuksi on ollut hyvinkin vaikuttavaa se, että pelaajat ovat raastaneet tulokset otteluista. Ja nyt meillä on mahdollisuus tehdä historiaa, ensimmäisellä finaalilla Englannin ulkopuolella, Englannin päävalmentaja Gareth Southgate totesi ottelun aattopäivän tiedotustilaisuudessa.

–  Yritämme saavuttaa jotain uutta ja se on vaikeaa, mutta pelaajat ovat vastanneet (kisojen mittaan) huutoon aivan loistavasti.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Puolivälierässään Turkin voittaneella Hollannilla oli välierän aattona matkustusongelmia. Valmentaja Ronald Koeman ja pelaajistonsa eivät päässeet lehdistötilaisuuteen, kun junamatka Dortmundiin peruuntui. Hollantilaiset lopulta lensivät pelipaikkakunnalle, mutta lehdistön eteen he eivät enää ehtineet.

Southgate ei usko, että Hollannin hankaluudet vaikuttavat myöhäiseen otteluun.

–  Luulen, että he saavat vielä illallisensa, Englannin luotsi kuittasi tiistain varhaisillassa.

–  Heillä riittää kyllä aikaa. En näe tuolla olevan vaikutusta otteluun.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

EM-lopputurnauksessa ihastuttanut Espanja jatkoi mahtiotteitaan myös välierässä ja palaa EM-loppuotteluun 12 vuoden tauon jälkeen.

Espanja kukisti Münchenissä pelatussa välierässä Ranskan 2–1.

Ottelun kaikki maalit nähtiin avauspuoliajalla. Ranska meni johtoon 9. minuutilla Randal Kolo Muanin maalilla.

Espanjan 16-vuotias Lamine Yamal tasoitti 21. minuutilla ja 25. minuutilla Dani Olmo teki voittomaaliksi jääneen 2–1-osuman.

Yamalista tuli kaikkien aikojen nuorin maalintekijä EM-kisahistoriassa 16 vuoden ja 362 päivän ikäisenä.

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi