play

Ristomatti Hakola ja Johanna Matintalo juhlivat sprinttivoittoja

Joni Mäki(vas.) jäi Ristomatti Hakolan voittoajasta vain sadasosan.

Joni Mäki(vas.) jäi Ristomatti Hakolan voittoajasta vain sadasosan. Kuva: Antti Aimo-Koivisto

STT

Tampereen SM-kilpailut huipentuivat sunnuntaina sprinttihiihdon kirikamppailuihin, joissa Jämin Jänteen Ristomatti Hakola ja Pöytyän Urheilijoiden Johanna Matintalo ottivat sadasosilla Suomen mestaruudet perinteisellä hiihtotavalla.

Hakola voitti sadasosalla Pohti Ski Teamin Joni Mäen, jonka kanssa hän juhli hopeaa Oberstdorfin 2021 MM-kisojen pariviestissä. Jämin Jänteen Lauri Lepistö oli kolmas.

Matintalo nujersi naisten sprintissä Vuokatti Ski Teamin Katri Lylynperän 12 sekunnin sadasosalla, ja Vuokatti Ski Teamin Jasmin Kähärä sijoittui kolmanneksi.

Hakolalle on jo kertynyt mestaruuksia, mutta sunnuntain voitosta tuli erityinen. Mestaruus oli hänelle ensimmäinen perinteisen sprintissä ja hän teki harjoituskauden pitkäaikaisen sairastelun jäljiltä komean paluun kilpahiihdon huipputasolle.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

–  Mestaruus maistuu hyvältä vaikeuksien jälkeen, Hakola vahvisti.

Kaiken lisäksi Hakola tunsi, ettei hän ollut sunnuntaina parhaimmillaan.

–  Ei ollut terävin päivä. Hiihto ei oikein irronnut. Oli vähän tasapaksua, Hakola jatkoi.

Hakolan paluu oli lupaava, mutta hän muistutti samalla tosiasioista. Sairastelun useaan otteeseen keskeyttämän kesäharjoittelun jäljitä ei kannata odottaa ihmeitä.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

–  Rikkonaisella harjoituskaudella ei mennä kuuhun. Olisi myös kiva kehittää itseään, mutta se vaatii kuukausien mittaisen ehjän harjoitusjakson, Hakola huomautti.

Matintalo ja Lylynperä puskivat rinnakkain tasatyöntöä käytännössä koko Kaupin stadionin loppusuoran. Lylynperä näytti jo kiilanneen edelle ennen Matintalon kurkotusta maaliin.

–  Taistelimme tasatahtia, mutta onnistuin ajoituksessa Katria paremmin, Matintalo arveli.

Matintalo näytti ahdistavan Lylynperän ahtaalle loppusuoran laitaan, mutta kyse oli horjahduksesta.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

–  Minulta meni tasapaino, enkä pystynyt korjaamaan linjaani, Matintalo kertasi ratkaisua.

–  Loppu meni miekkailuksi Katrin kanssa. Mietin siinä, pysyvätkö välineet ehjänä tai kaadummeko molemmat, eikä kumpikaan voita.

Tampereella hiihdettiin varsin helpolla sprinttiradalla. Lisäksi maajoukkueen kärkisprintterit pääsivät erävaiheessa varsin helpolla, joten Matintalo ei osannut mestaruudesta huolimatta oikein arvioida virettään.

–  Vaikea sanoa tämän perusteella kunnosta mitään, sillä maailmancupissa mennään oletettavasti kovempaa vauhtia, Matintalo selitti.

Matintalon vire selviää tarkemmin Les Roussesin maailmancupin sprintissä 28. tammikuuta. Kilpailu hiihdetään perinteisellä, joten kilpailusta tulee Matintalon tärkein testi ennen Planican MM-kisojen sprinttiä.

–  Siinä selviää, miten kestän kovempaa matkavauhtia, Matintalo totesi.

Myös MM-kisojen sprinttireitti kuormittaa hiihtäjää ankarammin kuin Tampereen rata. Matintalo kokee, että se sopii hänelle entisenä keskimatkojen juoksijana.

–  Olen treenannut MM-reitin profiilia jonkun verran rullahiihtomatolla. Siinä on hyvä työpätkä ja se kuormittaa myös jalkoja, Matintalo ennakoi jo MM-sprintin luonnetta.

Matintalo ei lähde korkean paikan leirille ennen MM-kilpailuita. Hänen on tarkoitus matkustaa kisapaikalle viikko ennen ensimmäistä kisastarttia, jos kilpaladut ovat kunnossa ja harjoittelu niillä on sallittu.

Joensuulaishiihtäjä Joel Ikonen jäi jo karsinnoissa ilman tulosta.

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi