play

Frisbeegolfin hallitseva Euroopan mestari Anttila neljäntenä Nokian turnauksessa

Niklas Anttila, 20, kiittää suomalaisia katsojia tuesta Nokian turnauksessa. LEHTIKUVA / Kalle Parkkinen

Niklas Anttila, 20, kiittää suomalaisia katsojia tuesta Nokian turnauksessa. LEHTIKUVA / Kalle Parkkinen

STT-Lehtikuva

Frisbeegolfin Euroopan avoimissa hallitsevan Euroopan-mestarin Niklas Anttilan peli on kulkenut kotiyleisön riemuksi mainiosti (13 alle parin), mikä asettaa kuopiolaisen neljännelle sijalle.

Euroopan avoimen mestaruuskilpailun 10-vuotisjuhlatapahtuma on parhaillaan käynnissä Nokialla. Nelikierroksinen turnaus on puolivälissä.

Kilpailu järjestettiin edellisen kerran vuonna 2019, jolloin väylät pursusivat katsojia viikonloppuna, mutta arkipäivät olivat hiljaisempia. Nyt kahden piinaavan koronataukovuoden jälkeen torstaina ja perjantaina lajilla oli tuhatpäinen yleisö, jossa oli paitsi laji-intoilijoita, myös ensi kertaa frisbeegolfia seuraavia.

Yhdysvalloissa keväällä kiertänyt Anttila, 20, kehuu suomalaisia katsojia tuesta.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

– Ihan mahtavaa, miten moni on päässyt paikalle. Tuntuuhan se hyvältä, kun saa enemmän aplodeja kuin yhdysvaltalaispelaajat.

Kaupungin jäähallin kupeessa kiertävän Beast-radan on taitanut parhaiten Yhdysvaltojen Eagle McMahon, joka on heitti kumpanakin päivänä rataennätyksen 51 heittoa (–12).

Coloradolainen oli huhtikuusta asti sivussa olkapäävamman vuoksi, mutta on palannut Suomessa kovemmalle tasolle kuin koskaan.

McMahon on major-voittaja, ja supertähden asemaa kuvastavat korvia huumaava kannustus sekä sadat nimikirjoitusta odottavat.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

–  Olihan se pikkupoikana unelma, että on huipulla ja että ihmiset tunnistaa ja kannustaa toisella puolella maailmaa, McMahon iloitsee.

Kolme harjoituskuukautta kehittivät yhdysvaltalaista niin, että vaikka hän ei vieläkään pysty käyttämään kämmenheittoa, on hän esitellyt Nokialla muun muassa vasemman käden rystyä.

Kilpailusta on muodostumassa kaksintaistelu, sillä toisena vain heiton päässä kyttää viisinkertainen hallitseva voittaja Paul McBeth.

Kun Euroopan avoimet järjestettiin ensi kerran vuonna 2006, Juhani Vainio muistelee, ettei kentällä ollut kuin muita pelaajia.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

– Silloin pystyi vain ilmoittautumaan mukaan. Jos harrasti lajia, oli todennäköisesti itse pelaamassa.

– Pelaajien keski-ikä oli myös paljon korkeampi. Nykyään 25-vuotias on aikalailla keski-ikä, kaikkina kymmenenä kertana kilpaillut Vainio sanoo.

Pelaajat ovat kehittyneet, mikä on pakottanut paikka- ja kenttämuutoksiin. Kilpailun kehittämisessä pitkään mukana ollut Jussi Meresmaa  kertoo, että turnauskokemukseen on panostettu.

– Tälle vuodelle on tuotu jumboscreenejä, jotta esimerkiksi liikuntarajoitteisten ja pienten lasten kanssa kulkevien on helpompi seurata tapahtumia. Kiekkokauppa sekä ruoka- ja juomakojut takaavat, että alueelta ei tarvitse poistua päivän aikana.

Lisääntynyt huomio näkyy myös palkintopotissa, joka on ennätyksellisen suuri: ensi kertaa Euroopassa frisbeegolfkilpailussa on tarjolla kuusinumeroinen summa.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi