play

Vimpeli kavensi Superpesiksen SM-finaalit Sotkamoa vastaan voiton päähän

STT

Vimpelin Veto hallitsi lauantaina vesisateessa käytyä miesten Superpesiksen ottelua alun vaikeiden hetkinen jälkeen. Jymyn siirryttyä avausvuorossa kahden juoksun johtoon näytti runkosarjan voittaja heiltä jo sarjan aiemmassa vaiheessa odotettua ryhtiä nousemalla jaksovoittoon.

Toisella jaksolla erityisesti Vedon ulkopeli oli betonia hyisen sateen valuessa taivaalta. Veto otti kotivoiton luvuin 1–0 (4–3, 3–0).

Ottelun kolmostilanteet menivät Vedolle 15–11 ja kärkilyönnit 44–33. Vedolle neljä juoksua moukaroinut jokeritykki Jukka-Pekka Vainionpää kiitteli omiensa esitystä.

– Hyvää peliä koko joukkueelta, kuten piti. Kun pääsee pelaamaan tällaisia pelejä, ei silloin luovuteta. Myös itselläni oli hyvä päivä, onnistumiset tulivat tärkeään paikkaan.

Sunnuntain neljänteen otteluun on Vainionpäällä selkeä kaava.

– Sinne lähdetään nauttimaan.

Jymylle kaksi juoksua tuonut ja 6/8 kärkilyöntitehot kerännyt Jere Vikström harmitteli erityisesti toista jaksoa.

– Tiukkaa vääntöä kuten aiemmatkin pelit. Toisella jaksolla vastustaja sai pari hyvää läpilyöntiä jokeen, mikä ratkaisi. Muutoin pelin hallinta vaihteli ottelun sisällä.

Vedon pelinjohtaja Tomi Niskanen näki voitosta huolimatta parannettavaa.

– Olen tyytyväinen, peli oli näköistämme pesäpalloa. Olimme aktiivisia, löimme paljon hyviä lyöntejä, silti sisällä on parannettavaa sunnuntaille. Kohennettavaa on myös ulkopelissä, meidän on saatava Sotkamo vieläkin ahtaammalle.

Jymyn pelinjohtaja Mikko Kuosmanen tuskaili Vikströmin tavoin läpilyöntejä.

– Vimpeli sai nyt haluamiaan jokipalloja, ja sitä kautta hurmosta. Viisi vuoroparia mentiin varsin tasaisesti, sen jälkeen homma kääntyi Vedolle. Tästä lähdetään miettimään asioita ja suunnataan kohti seuraavaa peliä.

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi