Kiteeläishyppääjä Antti Aallon superyllätys tyhjeni Willingenin toisella kierroksella

Antti Aalto putosi vaihtelevissa tuulioloissa kärjestä 14:nneksi lauantaina Saksassa. Arkistokuva joulukuulta. Kuva: Kerstin Joensson

STT-Lehtikuva

Avauskierroksen jälkeen johtanut Suomen Antti Aalto romahti toisella kierroksella 14:nneksi mäkihypyn miesten maailmancupissa Saksan Willingenissä.

Kiteeläislähtöinen Aalto venytti lauantaina ensimmäisellä kierroksella huimat 147,5 metriä, mutta toisen kierroksen 128-metrinen tyhjensi superyllätyksen.

Sijoitus on Aallolle tämän kauden paras. Hän oli joulukuussa Lillehammerissa 16:s.

Avauskierroksen jälkeen toisena ollut Norjan Johann Andre Forfang nousi voittoon toisen kierroksen mahtisiivulla 155,5 metriä. Japanin Ryoyu Kobayashi oli toinen ja Norjan Kristoffer Eriksen Sundal kolmas. Etenkin Kobayashin nousu oli raju, kun hän oli avauskierroksen jälkeen vasta 15:ntenä. Toisen kierroksen 148 metrin hyppy nosti japanilaisen taistelemaan kilpailun voitosta.

Suomen Niko Kytösaho hyppäsi vaihtelevissa tuulioloissa 133,5 ja 145 metriä ja ylsi kilpailun parhaana suomalaisena peräti yhdeksänneksi. Hän säväytti jo viikko sitten seitsemänneksi lentomäen MM-kilpailuissa Itävallan Kulmissa, mutta Willingenin suurmäen kilpailusta tuli uran toistaiseksi paras maailmancupin sijoitus.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Viime kaudella Kytösaho oli Lake Placidissa parhaimmillaan 16:s ja tällä kaudella Rukalla 19:s ennen Willingeniä, jossa hän oli avauskierroksen jälkeen 20:ntena. Kytösaho osoitti kilpailupäänsä kestävyyttä toisella kierroksella ja paransi hienolla hypyllä asemiaan peräti 11 sijaa.