Ghana selvisi Etelä-Korean kiristä, Mohammed Kudus nousi joukkueensa sankariksi

Ghanan keskikenttäpelaaja Mohammed Kudus iloitsee tekemästään toisesta maalista ottelussa Etelä-Koreaa vastaan. AFP/LEHTIKUVA

STT-Lehtikuva

Ghana avasi riemukkaasti pistetilinsä jalkapallon MM-turnauksessa, kun Afrikan ylpeys kaatoi H-lohkon toisella kierroksella tapahtumarikkaassa ottelussa Etelä-Korean 3–2. Ajaxia edustava hyökkäävä keskikenttäpelaaja Mohammed Kudus, 22, nousi Ghanan sankariksi kahdella maalillaan.

Etelä-Korea piti valtaosan ottelusta palloa, mutta Ghana onnistui tekemään avausjakson maalit kokeneen Jordan Ayewin keskityksistä. Southampton-toppari Mohammed Salisu viimeisteli Ghanan johtomaalin 24. minuutilla, ja kymmenisen minuuttia myöhemmin Gudus puski Ayewin lähettämän pallon vastustamattomasti verkkoon.

Avausottelussaan Uruguayta vastaan 0–0-tuloksen pelannut Etelä-Korea nousi noin tunnin kohdalla tasoihin kärkimies Cho Gue-sungin pikamaaleilla. Cho hyödynsi Ghanan puolustajien nukahdukset ja viimeisteli molemmat maalit komeasti päällään.

Eteläkorealaiskannattajien hurmosta ei kuitenkaan kestänyt kuin muutaman minuutin, kun Gudus viimeisteli 3–2-voittomaalin viileästi maalivahti Kim Seung-gyun selän taakse. Ghanalla oli maalissa myös tuuria, sillä hyökkääjä Inaki Williams ei osunut Gideon Mensahin lähettämään syöttöön ja pallo lipui vapaana olleen Kudusin jalkaan.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Lopussa Etelä-Korea haki vimmatusti tasoitusta, mutta Lawrence Ati-Zigi venyi maalilla loistopelastuksiin. Päätösvihellyksen jälkeen Etelä-Korean portugalilaisvalmentaja Paulo Bento sai punaisen kortin protestoinnistaan tuomarille.

Avauspelinsä Portugalille 2–3 hävinnyt Ghana nousi ainakin hetkellisesti H-lohkon kärkeen ennen päivän myöhäisottelua Portugali–Uruguay. Pisteen kerännyt Etelä-Korea on lohkon hännillä Uruguayn perässä.

Etelä-Korea kohtaa lohkon päätöskierroksella perjantaina Portugalin ja Ghana Uruguayn.