play

Haalandia ja Salahia ei Qatarin MM-kisoissa nähdä – Messillä ja Ronaldolla lienee viimeinen sauma voittaa MM-kulta

Argentiinan Lionel Messillä (oik.) ja Portugalin Cristiano Ronaldolla lienee Qatarissa viimeinen sauma voittaa MM-kulta. LEHTIKUVA/AFP

Argentiinan Lionel Messillä (oik.) ja Portugalin Cristiano Ronaldolla lienee Qatarissa viimeinen sauma voittaa MM-kulta. LEHTIKUVA/AFP

STT-Lehtikuva

Sunnuntaina alkavat jalkapallon miesten MM-kisat ovat perinteiseen tapaan suurta tähtiloistoa, mutta kisajärjestäjä Qatarin hulppeilta stadioneilta puuttuu myös useita tuttuja nimiä.

Ehkä tunnetuin poissaolija on mainion alkukauden uudessa seurajoukkueessaan Manchester Cityssä pelannut Erling Braut Haaland. Norjalaistähteä ei kisoissa nähdä, sillä Norja ei turnaukseen selviytynyt. Myöskään Liverpoolin tähtihyökkääjää Mohamed Salahia ei kisoissa nähdä, sillä Norjan tavoin myös Egypti karsiutui MM-lopputurnauksesta.

Norjan ja Egyptin ohella yksi merkittävä turnauksesta puuttuva maa on hallitseva Euroopan mestari Italia. Karsintalohkossaan toiseksi jäänyt Italia hävisi jatkokarsintaottelussa Pohjois-Makedonialle, joka puolestaan putosi seuraavassa vaiheessa Portugalille.

Ronaldo ja Messi vielä kerran MM-areenoilla

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

2000-luvun ensimmäisten vuosikymmenten kuumimmat jalkapalloilijat ovat olleet Argentiinan Lionel Messi, 35, ja Portugalin Cristiano Ronaldo, 37. Kaksikko debytoi MM-tasolla Saksan turnauksessa 2006.

Ronaldon Portugali eteni tuolloin aina välieriin asti, mutta turnaus päättyi lopulta kahteen tappioon. Ensin Ranska pudotti portugalilaiset finaalista ja sitten Saksa voitti pronssiottelun. Se on Portugalin toiseksi paras saavutus MM-tasolla vuoden 1966 MM-pronssin jälkeen.

Messi puolestaan pääsi lähelle unelmaa vuoden 2014 MM-kisoissa, jolloin Saksa voitti Messin Argentiinan MM-finaalissa jatkoaikamaalilla 1–0.

Bale ja van Dijk ensimmäistä kertaa MM-kisoissa

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

MM-kisoissa pelaa useita ensikertalaisia, mutta tunnetuimmat heistä löytynevät Walesin ja Hollannin joukkueista. Wales selviytyi kisoihin voitettuaan jatkokarsinnoissa Ukrainan.

Walesin tunnetuin pelaaja on Real Madridissa ja Tottenhamissa aiemmin pelannut Gareth Bale. Los Angeles FC:ssä nykyisin pelaava vapaapotkuspesialisti on 33-vuotiaana vasta ensimmäisen kerran mukana kisoissa, sillä Wales on edellisen kerran pelannut MM-tasolla Ruotsin turnauksessa vuonna 1958.

Balen ohella toinen tunnettu debytantti on Hollannin toppari Virgil van Dijk. Liverpoolin toppari debytoi maajoukkuetasolla vasta 2015, joten vuoden 2014 MM-pronssi jäi häneltä kokematta. Neljä vuotta sitten Hollanti ei selviytynyt lopputurnaukseen. Van Dijkille, 31, MM-turnaus on ylipäätään uran ensimmäinen arvoturnaus, sillä Hollanti ei selviytynyt vuoden 2016 EM-kisoihin ja vuoden 2021 turnauksen aikaan hollantilainen poti polvivammaa.

Pogba ja Kante sivussa, Sonin toipuminen epävarmaa

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Vaikka Qatarissa nähdään kentällä tähtiloistoa, tunnettuja nimiä on joutunut jäämään pois kisoista loukkaantumisten vuoksi. Esimerkiksi Ranska joutuu pärjäämään turnauksessa ilman keskikentän tähtipelaajiaan N'Golo Kantea ja Paul Pogbaa. Kante joutui takareisivamman vuoksi leikkaukseen ja Pogba puolestaan ei ole ehtinyt vielä kuntoutua kesällä tehdystä polvileikkauksesta.

Brasilian joukkueessa ei nähdä Liverpoolissa pelaavaa Arthur Meloa, joka ei ehdi kuntoutua reisivammastaan ajoissa. Arthur Melon tavoin Liverpoolissa pelaava Portugalin Diogo Jota on myös sivussa reisivamman takia. Myös portugalilainen Pedro Neto on poissa MM-kisoista loukkaantuneena.

Saksa joutuu pelaamaan kisoissa ilman Timo Werneriä, Marco Reusia ja Manuel Neueria, jotka eivät ehdi kuntoutua vammoistaan ajoissa. Hollanti joutuu tulemaan toimeen ilman AS Roman Georgino Wijnaldumia, jonka pohjeluu murtui syksyllä. Myös toinen AS Roman pelaaja joutuu jättämään kisat väliin vamman vuoksi, sillä argentiinalaishyökkääjä Paulo Dybala potee reisivammaa.

Useiden muidenkin pelaajien kuntoutuminen pelikuntoon MM-kisoihin on epävarmaa. Yksi heistä on Etelä-Korean Son Heung-min, jonka kallonmurtuma vaati leikkausta. Korealaishyökkääjän pelikunto ratkennee aivan kisojen kynnyksellä.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi