play

Masters-välierädebyytti toi tappion kärkiparille, mutta Heliövaaralle Pariisin turnaus oli upea: "On tullut tehtyä oikeita asioita"

Heliövaara ja Glasspool ylsivät ensimmäistä kertaa välieriin Masters-tasolla. LEHTIKUVA/AFP

Heliövaara ja Glasspool ylsivät ensimmäistä kertaa välieriin Masters-tasolla. LEHTIKUVA/AFP

STT-Lehtikuva

Harri Heliövaaran ja brittiparinsa Lloyd Glasspoolin taival tenniksen Pariisin Masters-turnauksen nelinpelissä tyssäsi välierään, kun maailman tämän hetken ykköspari Wesley Koolhof/Neal Skupski vei tiukaksi menneen ottelun erin 2–1.

Hollantilainen Koolhof ja britti Skupski hallitsivat avauserää näytöstyyliin ja veivät sen 6–1, mutta toisen erän Heliövaara ja Glasspool taistelivat katkaisupelin myötä edukseen 7–6. Ratkaisevan, kymmeneen pisteeseen pelattavan kolmannen erän Koolhof ja Skupski sitten hoitivat lukemin 10–6.

–  Alku oli harmittavan huono, vastustajat olivat tosi terävästi liikkeellä ja omalta osalta fokus oli ehkä pikkaisen väärissä asioissa. Toisessa erässä kuitenkin taisteltiin tosi hyvin takaisin peliin, ja tie-breikki oli mahtava. Siinä vaiheessa kaikki tuntui hyvältä, mutta sitten kolmannessa erässä vastustajat olivat todella hyviä. He osoittivat muutamalla huippusuorituksella, miksi ovat maailman ykkösiä. Ei voi mitään, ensi kerralla uudestaan, mutta ei me kauaksi jääty nytkään, Heliövaara totesi STT:lle.

"Tämä on yhtä juhlaa"

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Turnausviikko Pariisissa teki parille historiaa parillakin tavalla. Heliövaara ja Glasspool ylsivät ensimmäistä kertaa välieriin Masters-tasolla, ja välieräpaikka varmisti heille paikan ATP-kauden päättävään finaaliturnaukseen Torinossa.

–  Kun aloitettiin vuosi, hädin tuskin päästiin mukaan mihinkään ATP-kisoihin. Nyt yhtäkkiä ollaan sijoitettuna täällä isoimmissa mahdollisissa ATP-turnauksissa. Tämä oli meille ensimmäinen välierä tällä tasolla, joten ei tarvitse hirveästi häpeillä omaa suorittamista. Uskomatonta on sekin, että päästään tuonne ensi viikon Torinon ATP-finaaleihin mukaan. Tämä on yhtä juhlaa, nautitaan tästä kokonaisuudesta, vaikka välillä tappioita tuleekin. Ne vaan kuuluvat lajiin, Heliövaara makusteli.

ATP-finaalit ovat tenniksessä hieman kuin MM-kisat: paikalla on vain ja ainoastaan ehdotonta eliittiä.

–  Kun se lopulta vahvistui perjantaisen voiton jälkeen, onnen kyyneleet siinä pääsi. On tullut tehtyä oikeita asioita. Se on sellainen kisa, jossa jokainen haluaa pelata, eikä sinne vahingossa päästä. Ja pystymme haastamaan sielläkin kenet vain, mennään vaan kovalla energialla eteenpäin, Heliövaara päätti.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi