play

Helmareiden maajoukkuedebytantti hamuaa näyttöpaikkaa kentällä ja EM-kisoissa – "En lähde minnekään vain lomalle"

Naisten EM-lopputurnaus pelataan kesällä 2022 Englannissa.  LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN

Naisten EM-lopputurnaus pelataan kesällä 2022 Englannissa. LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN

STT-Lehtikuva

Suomen miesten jalkapallomaajoukkue Huuhkajat on vallannut mediahuomion lauantaisen EM-avauksen alla, mutta naisten jalkapallomaajoukkue saa odottaa aikaansa parrasvaloissa vielä vuoden päivät. Helmarit saa ansaitsemansa huomion, kun naisten EM-lopputurnaus pelataan kesällä 2022 Englannissa. EM-joukkueeseen haluaa mukaan myös 18-vuotias Vilma Koivisto.

–  Se on ehdottomasti todella iso tavoite. Olisi huikeaa olla siellä mukana. Sitä kohti pitää tehdä joka päivä kovasti töitä, maajoukkuedebytantti kertoo.

Ruotsissa Uumajan joukkueessa pelaava keskikenttäpelaaja sai tiedon kutsusta maajoukkueleirille Espanjaan kesken työharjoittelupäivän.

–  Olin oman seuran toimistolla tekemässä työharjoittelutehtäviä, kun valmentaja Samuel (Fagerholm) tuli kertomaan asiasta. Siinä se päivä vähän muuttui ja tylsä työ muuttui heti kivemmaksi. Tuntui tosi hyvältä, Koivisto muistelee.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Nuorten maajoukkue vaihtui aikuisiin

Koiviston kohdalla kesän kohokohdan piti olla alle 19-vuotiaiden tyttöjen EM-turnaus Valko-Venäjällä, mutta koronaviruspandemian takia sekä EM-karsintaturnaus että lopputurnaus peruttiin. A-maajoukkuekutsu oli siksi iloinen uutinen.

–  Olihan se harmillista, että ne (alle 19-vuotiaiden EM-kisat) peruttiin kaksi vuotta peräkkäin. Tämä (A-maajoukkuekutsu) voi jollain tapaa olla jopa isompi asia. Ajattelin, että olisin alle 23-vuotiaiden maajoukkueen mukana, mutta totta kai pelit ovat menneet hyvin, joten mielestäni ihan ansaittukin paikka, Koivisto pohtii.

Suomi pelaa leiriviikolla maaottelut Puolaa vastaan perjantaina ja Venäjää vastaan maanantaina. Päävalmentaja Anna Signeul ei ole aiemmin tehnyt edes leirimaaotteluissa suuria kokoonpanokokeiluja. Koivisto myöntää olevansa pettynyt, jos ei pääse näyttämään hyökkäyspelitaitojaan.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

–  Täytyy siihen jollain tavalla olla pettynyt, jos niin käy. En lähde minnekään vain lomalle, vaan tavoitteena on päästä pelaamaan, koska peleissä omaa osaamista pystyy parhaiten näyttämään. Annan kaikkeni treeneissä ja toivon, että sitä kautta saan minuuttejakin.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi