Jesse Kallio keilasi Ballmaster-voittoon – joensuulainen Luukas Väänänen ylsi neljänneksi

Nuori keilailulupaus Luukas Väänänen pääsi Ballmaster Openin finaaliin ja sijoittui kärkinelikkoon. Kuva: Matti Vassinen

STT-Lehtikuva

Jesse Kallio kruunattiin sunnuntaina Talin keilahallissa perinteisen keilailukilpailu Ballmaster Openin voittajaksi. Kallio nappasi itselleen 10  000 euron pääpalkinnon kukistettuaan Niko Oksasen loppuottelussa 222–212.

Kyseessä oli Ballmasterin ensimmäinen suomalaiskeilaajien loppuottelu sitten vuoden 2006.

– Hyvältä se tuntuu. Torstaina heitin turnauksessa ensimmäisen kerran ja heti tuntui, että tänä vuonna voisi olla oikeasti mahdollisuus pärjätä. Finaalipäivänä onnistuin hyvin muutoksissa. Iso kisa on kyseessä ja kymmenentuhatta euroa palkintona, niin kyllähän tämä tuntuu hienolta, ja tässä turnauksessa on isot perinteet, Kallio riemuitsi tiedotteessa.

Suomalaisista kärkinelikkoon mahtui myös 19-vuotias joensuulainen Luukas Väänänen. Hän kuittasi sijoituksestaan 4 000 euroa palkintorahaa.

– Nyt on kulkenut ja on ollut käsittämätön vuoden alku itselleni, kun kahdessa EBT-turnauksessa olen ollut toinen ja neljäs. Toivotaan, että hyvä vire jatkuu ja muutaman viikon päästä lähden Hollantiin pelaamaan EBT-kilpailua. Varmasti tässä kehitysaskeleita on tullut otettua ja yksi syy on varmasti se, että valmistuin koulusta ja olen entistäkin enemmän pystynyt keskittymään keilailuun. Varmaan se näkyy tuloksissakin, Väänänen sanoo liiton tiedotteessa.

Neljäs välieriin yltänyt keilaaja oli Ruotsin maajoukkuetähti James Blomgren. Kisaan osallistui yli 500 keilaajaa 17:stä eri maasta.

Uutista täydennetty 14.1.2024 klo 22.02 Luukas Väänäsen kommenteilla.