play

Himalajalla kadonneiden ranskalaiskiipeilijöiden etsinnät on keskeytetty – löytymisen todennäköisyys on "käytännössä nolla", ranskalainen kiipeilyjärjestö arvioi

STT-Lehtikuva

Lumivyöryssä kadonneiden ranskalaisten kiipeilijöiden etsinnät on keskeytetty Nepalissa. Kolme ranskalaista vuorikiipeilijää on kadonnut Himalajan vuoristossa, eikä heidän löytymisestään enää ole juuri toiveita.

Kiipeilijät pyrkivät lähellä Mount Everestiä sijaitsevan Mingbo Eigerin huipulle, joka on 6  000 metrissä. Kiipeilijöihin saatiin viimeksi yhteys satelliittipuhelimella 26. lokakuuta, ja sen jälkeen alueella on todettu lumivyöry.

Huono sää on haitannut myös kolmikon etsintöjä. Pelastusretkikunnan mukaan lumivyöry on kasannut ranskalaisten leirin alueella viisikerroksisen kerrostalon korkuisen lumimassan.

Ranskan kiipeilyjärjestö FFCAM arvioi, että kolmikon löytymisen todennäköisyys on "käytännössä nolla".

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Etsijöiden mukaan ranskalaiskiipeilijät olivat hylänneet leirinsä ja aloittaneet paluumatkan vuorelta ennen lumivyöryä. Etsijät löysivät alueelta retkikunnan tarvikkeita.

Nepal avautui koronasulusta turismille syyskuussa, mutta maahan saapuvilta ulkomaalaisilta kiipeilijöiltä vaaditaan täysi rokotesuoja.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi