HJK jäi Makkabi Tel Avivin jyrän alle Konferenssiliigassa – israelilaisjoukkue mätti viisi maalia Helsingin illassa

HJK taipui A-lohkon ottelussa kotinurmellaan israelilaiselle Makkabi Tel Aviville tylysti 0–5. LEHTIKUVA / JUSSI NUKARI

STT-Lehtikuva

Helsingin Jalkapalloklubin jatkohaaveet Euroopan Konferenssiliigassa kokivat suuren kolauksen, kun joukkue taipui A-lohkon ottelussa kotinurmellaan israelilaiselle Makkabi Tel Aviville tylysti 0–5.

Makkabi teki ottelun voittomaalin 28. minuutilla. Israelilaisjoukkueen keskikenttämies Gavriel Kanichowsky laukoi pallon tarkasti vasempaa alanurkkaa kohti, ja HJK-maalivahti Hugo Keto joutui antautumaan.

HJK:n paras paikka syntyi 40 peliminuutin kohdalla. Kauden europeleissä loistanut Roope Riski pääsi keskityksestä avopaikkaan, mutta hyökkääjä ei osunut palloon puhtaasti.

Kotijoukkueen toinen puoliaika alkoi surkeasti. Tshekkierotuomari Pavel Orel katsoi Miro Tenhon kaataneen Makkabin kroaattihyökkääjä Stipe Perican rangaistusalueen sisällä, ja pallo vietiin pilkulle. Perica viimeisteli itse rangaistuspotkusta lukemat 2–0:aan.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Israelilaisjoukkue kaunisteli vielä lukemia, kun Kanichowsky osui toistamiseen noin 60 peliminuutin kohdalla. Ottelun lopussa Makkabi mätti vielä kaksi lisämaalia.

HJK on kolmen ottelun jälkeen lohkossaan kolmantena, kolmessa pisteessä. Makkabi johtaa lohkoa seitsemällä pisteellä, ja ottelun vähemmän pelannut itävaltalainen LASK on toisena neljässä pisteessä. Lohkon kaksi parasta joukkuetta etenee pudotuspelivaiheeseen.

Lohkon toinen ottelu armenialaisen Alashkertin ja LASK:n välillä alkaa kello 19.45.