play

Huippu-urheiluyksikön johtajan paikkaa haki 17 henkilöä, päätöksen määrä syntyä heinäkuun ensimmäisellä viikolla

Olympiakomitean tavoitteena on valita uusi huippu-urheiluyksikön johtaja ennen kesälomien alkua.  LEHTIKUVA / ANTTI AIMO-KOIVISTO

Olympiakomitean tavoitteena on valita uusi huippu-urheiluyksikön johtaja ennen kesälomien alkua. LEHTIKUVA / ANTTI AIMO-KOIVISTO

STT-Lehtikuva

Olympiakomitean hallituksen on määrä valita huippu-urheiluyksikölle uusi johtaja häirintäkohun vuoksi eronneen Mika Lehtimäen tilalle heinäkuun ensimmäisellä viikolla.

Huippu-urheiluyksikön johtajan paikkaa haki 17 hakijaa, joista kahdeksan pääsi haastatteluun. Toiselle haastattelukierrokselle eteni neljä hakijaa.

–  Tavoitteenamme on päättää uusi huippu-urheiluyksikön johtaja vielä ennen kesälomien alkua, toteaa Olympiakomitean toimitusjohtaja Taina Susiluoto ja viittaa heinäkuun ensimmäiseen viikkoon.

–  Tällä hetkellä on käynnissä hakijoiden soveltuvuusarvioinnit. Arviointien valmistuttua Olympiakomitean rekrytointiryhmä ehdottaa hallitukselle valittavaa henkilöä, ja hallitus päättää valinnasta kokouksessaan heinäkuun alussa, kertoo Susiluoto.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Huippuvirka ja sen hakijat ovat herättäneet runsaasti kiinnostusta.

–  Olen ollut yllättynyt siitä, kuinka kiinnostuneita hakijoista ollaan ja miten paljon mediahuomiota huippu-urheiluyksikön johtajan valinta on saanut. Julkisen hallinnon viran hakijatiedot ovat avoimia, mutta meidän hakijoiden nimilistat eivät ole julkisia, eikä minulla ole lupaa antaa kenenkään tietoja, sanoo Susiluoto.

Löytyykö joukkuelajista uusi johtaja?

Iltalehden ja STT:n tietojen mukaan hakijoiden joukossa on kokenut koripallovalmentaja Henrik Dettmann, 64. Liki 18 vuotta koripallomaajoukkuetta valmentanut Dettmann ei kuitenkaan ollut halukas kommentoimaan hakuprosessia.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Iltalehti uutisoi aiemmin, että huippupestiä on hakenut myös Santasport Finlandin toimitusjohtaja Mika Kulmala. 54-vuotias Kulmala on aiemmin toiminut Hiihtoliiton toimitusjohtajana. Hän on vahvistanut hakeneensa virkaa ja päässeensä toiselle haastattelukierrokselle. Nuorten Leijonien päävalmentaja Antti Pennanen, 43, vahvisti myös Ilta-Sanomille päässeensä mukaan valintaprosessin loppusuoralle.

Olympiakomitean urheiluakatemiaohjelman johtajaa Antti Paananen on kertonut Iltalehdelle hakeneensa paikkaa, muttei sanojensa mukaan edennyt loppusuoralle.

IS:n tietojen mukaan tehtävää toistaiseksi hoitava yksikön varajohtaja Leena Paavolainen on myös hakijoiden joukossa. Myös luisteluvaikuttaja Janne Hänninen haki paikkaa, mutta ei ole finalistien joukossa.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi