play

Hulkolla jäi hampaankoloon, mutta Kivirinta vain "kävi uimassa"

Hulkko kauhoi perjantai-illan finaalissa ajan 29,88. LEHTIKUVA / Heikki Saukkomaa

Hulkko kauhoi perjantai-illan finaalissa ajan 29,88. LEHTIKUVA / Heikki Saukkomaa

STT-Lehtikuva

Suomen Ida Hulkko sijoittui kuudenneksi ja Veera Kivirinta kahdeksanneksi naisten 50 metrin rintauinnin finaalissa lyhyen radan MM-kilpailuissa. Kisan puolivälissä Hulkko taisteli mitalisijoista, mutta hyytyi toisella altaan mitalla.

–  Uinti oli paljon huonompi kuin välierissä. Lähdin vähän liikaa hosumaan ja yrittämään. Maaliintulo oli aivan järkyttävä, ja siinä meni monta sijaa, Hulkko kertoi Uimaliiton tiedotteessa.

Hulkko kauhoi perjantai-illan finaalissa ajan 29,88 ja Kivirinta 30,07. Torstain alkuerissä Hulkon aika oli 29,73 ja välierissä 29,82. Kivirinta ui alkuerissä ajan 30,02 ja välierissä 29,97.

–  Kyllä tästä hampaankoloon jäi, koska siinä oli kaikki mahdollisuudet lähteä hakemaan mitalia. Tärkeintä oli kuitenkin se, että olisi päässyt tekemään hyvän uinnin, ja sitä ei tullut, Hulkko sanoi.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Israelin Anastasia Gorbenko voitti maailmanmestaruuden ajalla 29,34. Italian Benedetta Pilato (29,50) oli toinen ja Ruotsin Sophie Hansson (29,55) kolmas.

Kivirinta pettyi suoritukseensa.

–  Uinti ei oikein tuntunut missään. Se oli vähän sellainen, että kävin uimassa. Ei tuntunut, että hermosto kihelmöi. Uinti toimi aivan todella hyvin, mutta sitten mikään muu ei toimi. Olin jo ennen lajia tosi vihainen ja turhautunut siitä, että tämä on minulle kolmas kerta tälle vuodelle, kun olen arvokilpailuissa finaalissa ja oman starttini takia lähden uintiin epävarmasti. Startti on ollut keväästä asti minulle sellainen realiteetti, jolle olisi pitänyt tehdä jotain, koska se ei toimi.

"Sadan metrin rintauintia kohti"

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Suomalaiset eivät ehdi kauaa murehtia epäonnistunutta finaalia. Hulkko ja Kivirinta pulahtavat Arabiemiraattien Abu Dhabin MM-altaaseen seuraavan kerran sunnuntaina.

–  Seuraavan kerran kokeillaan uudestaan, ja nyt vain sadan metrin rintauintia kohti, Hulkko paalutti.

Perjantain aamukilpailuissa Laura Lahtinen oli 18:s naisten 200 metrin perhosuinnin alkuerissä eikä välieräpaikkaa tullut. Lahtisen sormet venähtivät käännöksessä, mutta hän pystyy jatkamaan MM-urakkaansa. Fanny Teijonsalo jäi alkueriin naisten 100 metrin vapaauinnissa ja oli 25:s.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi