play

"Kyllä se korpeaa" – Bosnia-Hertsegovina pilasi lisäajan tasoituksellaan Huuhkajien juhlat

Huuhkajat siirtyi avauspuoliajan lopussa johtoon Teemu Pukin rangaistuspotkumaalilla. LEHTIKUVA / Vesa Moilanen

Huuhkajat siirtyi avauspuoliajan lopussa johtoon Teemu Pukin rangaistuspotkumaalilla. LEHTIKUVA / Vesa Moilanen

STT-Lehtikuva

Suomen miesten jalkapallomaajoukkueen urakka alkoi Kansojen liigassa pettymykseltä maistuneella 1–1-kotitasapelillä Bosnia-Hertsegovinaa vastaan.

Tasapeli oli pelitapahtumiin nähden jokseenkin oikeutettu tulos. Tapa, jolla Bosnian tasoitus tuli, kuitenkin korpesi suomalaispelaajia ja päävalmentaja Markku Kanervaa. Vieraat tasoittivat Helsingin Olympiastadionilla pelatun kamppailun lisäajan kolmannella minuutilla.

–  Kopissa on paljon pettyneitä pelaajia ja taustahenkilöitä. Voitto oli niin lähellä, Kanerva sanoi tovi ottelun päättymisen jälkeen.

Kanervan mielestä palloon menossa ollutta Robart Ivanovia työnnettiin kädellä maalia edeltäneessä tilanteessa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

–  Tuomari teki oman ratkaisunsa, eikä siitä tullut suoraan maalia, joten paremmin olisi pitänyt puolustaa jatkotilanne.

Huuhkajien osuman teki jälleen kerran Teemu Pukki, joka laukoi avauspuoliajan lopussa pallon rangaistuspotkusta verkon perukoille. Rangaistuspotku tuomittiin, kun Bosnia-Hertsegovinan Sanjin Prcic pelasi palloa kädellä. Rangaistuspotku tuomittiin videotarkistuksen jälkeen.

–  Tietysti loppuhetkien maali harmittaa. Jos miettii peliä kokonaisuudessaan, tuo on ehkä se, mitä ansaitsimme. Varsinkaan toisella puoliajalla emme pystyneet pitämään kauheasti palloa tai luomaan mitään. Bosnia painoi siinä aika kovaa, Pukki myönsi.

Pukki epäonnistui Bosniaa vastaan rangaistuspotkussa, kun joukkueet kohtasivat viime marraskuussa MM-karsinnoissa Zenicassa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

–  Olikohan Pjanic vai kuka, kun yritti nyt supatella korvaan, että vedä sinne samaan nurkkaan. Päätin vaihtaa, ja hyvin upposi, Pukki sanoi rangaistuspotkustaan viitaten Bosnian keskikenttätähteen Miralem Pjaniciin.

Hyviä tilanteita ja syöttöyhdistelmiä

Ryhmityksellä 5–3–2 pelannut Huuhkajat esiintyi avausminuutteja lukuun ottamatta avauspuoliajalla melko pirteästi. Keskuspuolustajat Leo Väisänen, Robert Ivanov ja Daniel O´Shaughnessy pyrkivät avaamaan peliä rohkeasti, ja Huuhkajat rakensi muutamia hyviä tilanteita maukkailla syöttöyhdistelmillä.

Heti toisen puoliajan alussa Pukilla oli paikka lisätä Suomen johtoa, mutta laukaus meni ohi.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Toisen jakson edetessä Bosnia nosti prässitasoaan, otti muun muassa Pjanicin vaihtoon ja sai vahvaa painetta Suomen maalille.

Vaihdot näyttivät piristävän Bosniaa, mutta Rasmus Schüllerin ja Urho Nissilän vaihdot 61. minuutilla Thomas Lamiin ja Robert Tayloriin tuntuivat lähinnä sotkevan Suomen pelaamista.

–  Schüllerillä oli takareisikireyttä ja Nissilällä varoitus alla, Kanerva sanoi.

Bosnian painostus tuotti lisäajalla tulosta, kun Smail Prevljak laukoi pallon maalin läheltä verkon perukoille.

–  Jos katsoo tilastoja, meillä oli 12 ja Bosnialla 13 maalintekoyritystä. Siihen peilaten tulos oli ehkä oikeutettu. Minuutti ennen loppua lisäajalla vastustaja tekee maalin –  kyllä se korpeaa. Meidän täytyy hoitaa loppuhetket kliinisemmin, Kanerva myönsi.

Urakka jatkuu Montenegroa vastaan

Ottelu keräsi 20  181 katsojaa. Toisen puoliajan alkupuolella Bosnian kannattajat sytyttivät kiellettyjä soihtuja katsomossa. Soihtuja lensi myös Olympiastadionin juoksuradalle.

Huuhkajat jatkaa urakkaansa Kansojen liigan toiseksi korkeimmalla tasolla eli B-liigassa ensi tiistaina kotipelillä Montenegroa vastaan.

Vieraspelit Romaniaa ja Bosnia-Hertsegovinaa vastaan ovat 11. ja 14. kesäkuuta. Urakka päättyy syyskuussa. Lohkon voittaja nousee parhaiden maiden A-liigaan ja lunastaa EM-jatkokarsintapaikan. Lohkojumbo putoaa C-liigaan.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi