play

Huuhkajat kohtaa Romanian – Valakari avauksessa, Pohjanpalo penkillä

Fredrik Jensenin mukaan Huuhkajat tietävät haastetta piisaavan tänä iltana. LEHTIKUVA / JUSSI NUKARI

Fredrik Jensenin mukaan Huuhkajat tietävät haastetta piisaavan tänä iltana. LEHTIKUVA / JUSSI NUKARI

STT-Lehtikuva

Suomen miesten jalkapallomaajoukkue kohtaa tänään myöhäispelissä Romanian Kansojen liigan lohkon viimeistä edellisessä pelissään, ja päävalmentaja Markku Kanervan nimeämään avauskokoonpanoon mahtuu yllättäjääkin.

Keskikenttämies Onni Valakari palaa maajoukkueavaukseen vuoden tauon jälkeen. Keskikentän muut ovat Glen Kamara ja Rasmus Schüller, ja Teemu Pukin kanssa ylempänä on maajoukkueeseen lähes vuoden tauon jälkeen jälleen palannut Fredrik Jensen. Joel Pohjanpalo tuo näin tarvittaessa voimaa vaihtopenkiltä.

Maalilla on tietenkin kapteeni Lukas Hradecky. Puolustuslinjassa ovat Jere Uronen, Richard Jensen, Leo Väisänen, Robert Ivanov ja Nikolai Alho. Jensenin veljekset ovat ensimmäistä kertaa yhdessä maajoukkueavauksessa.

"Peli on myöhään, mutta se on mitä se on"

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Panosta peliin riittää molemmilla joukkueilla, jotka ovat lohkon kahdella pohjimmaisella sijalla.

Neljästä kesäkuun ottelustaan neljä pistettä koonnut Suomi on pisteen edellä Romaniaa, joka on saanut ainoat pisteensä kotivoitolla Suomesta. Lohkon viimeinen putoaa tasoa alemmas eli C-divisioonaan. Putoamisen ohella Suomella on kuitenkin mahdollisuutensa, vaikkakin teoreettiset sellaiset, jopa lohkovoittoon eli nousuun liigan ylimmälle tasolle. Ja jotta panosta riittää, mukana kuviossa ovat myös mahdolliset EM-jatkokarsinnat sekä arvontakorisijoitus ensi kuun EM-karsintalohkoarvontaan.

Maajoukkueeseen lähes vuoden tauon jälkeen palaava saksalaisseura Augsburgin keskikenttämies Fredrik Jensen kuvailee, kuinka Huuhkajat tietävät haastetta piisaavan tänä iltana. Romania on, kolmen tappion kesäkuustaan huolimatta, hyvä joukkue.

–  Sieltä löytyy taitoa, nopeutta ja kovuutta. Kaiken kaikkiaan se on hyvä fudisjoukkue, Jensen tiivistää illan vastuksen Huuhkajien Twitter-tilin videohaastattelussa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

–  Olemme kuitenkin luottavaisia, että saamme meidän pelimme rullaamaan ja loppujen lopuksi ne kolme pistettä jää meille, 25 A-maaottelun ja seitsemän maaottelumaalin mies vakuuttaa heti perään.

Romania raapi kesäkuussa Bukarestissa 1–0-voiton Suomesta, joka ei vain saanut viimeisteltyä vaikka paikkoja osumiin oli.

–  Joskus voi (pelissä) olla, että meillä on pallonhallintaa enemmän, siinä pitää olla se kärsivällisyys, mutta kuitenkin se suoraviivaisuus, että lähdetään hakemaan maalipaikkoja. Viime pelissä kesäkuussa niitä paikkoja oli, nyt pitää vain pistää pallo maaliin. Nyt hoidetaan se voitto.

Ottelu Olympiastadionilla alkaa kello 21.45.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

–  Peli on myöhään, mutta se on mitä se on. Mitä voin sanoa, no pitkät kalsarit päälle vaan ja pipo päähän. Sinne vaan huutamaan, Jensen myhäilee ohjeet katsojille.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi