play

Seppälä nousi Oslon takaa-ajossa kymmenenneksi – pikakisassa huippuonnistumisen saanut Invenius oli 22:s

Kontiolahdella asuva Tero Seppälä oli hienosti kymmenes takaa-ajossa Holmenkollenilla. Arkistokuva.

Kontiolahdella asuva Tero Seppälä oli hienosti kymmenes takaa-ajossa Holmenkollenilla. Arkistokuva. Kuva: Vesa Moilanen / Lehtikuva

Paavali Pastila / STT

Suomen Tero Seppälä kohensi roimasti sijoitustaan ampumahiihdon maailmancupin miesten takaa-ajokilpailussa Oslossa ja ylitti maaliviivan sijalla kymmenen.

Kontiolahdella asuva Seppälä teki ehjän kilpailun, sillä hän pääsi matkaan pikakisan tulosten perusteella sijalta 22.

Suomalainen ampui kisassa kaksi sakkoa, joista toinen tuli kirvelevästi viimeiseltä ampumapaikalta.

Loppusuoran taistelussa Seppälä taipui niukasti Tshekin Michal Krcmarille ja Italian Tommaso Giacomelille, mutta suomalaisurheilija nostettiin lopputuloksissa Giacomelin edelle kymmenenneksi.

Sijoitus on Seppälälle kauden paras maailmancupin henkilökohtaisissa kilpailuissa. Suomalainen oli kymmenes myös Oberhofin MM-kisojen yhteislähdössä helmikuussa.

Pikamatkalla komeasti 12:nneksi yltänyt kontiolahtelainen Otto Invenius ampui neljä sakkoa ja oli maalissa 22:s. Sijoitus on Inveniukselle uran toiseksi paras maailmancupissa.

Olli Hiidensalo oli 30:s ja Jaakko Ranta 54:s.

Kauden ylivoimainen norjalaishallitsija Johannes Thingnes Bö otti selvän voiton pikakisan ykkössijansa jatkoksi. Ranskan Quentin Fillon Maillet oli toinen ja Norjan Sturla Holm Lägreid kolmas.

Suvi Minkkinen jatkoi Holmenkollenilla hienoa suomalaispäivää ottamalla naisten pikakilpailussa uransa parhaan maailmancupin sijoituksensa. Minkkinen ampui varmaan tyyliinsä nolla sakkoa ja oli lopputuloksissa komeasti 11:s.

Minkkinen oli aiemmin yltänyt cupissa parhaimmillaan 15. sijalle, jonka hän otti Kontiolahden takaa-ajokisassa kauden alussa. Oberhofin MM-kisojen normaalimatkalla Minkkinen oli puhtaan ammunnan siivittämänä kahdeksas.

Uransa tähän kauteen päättävä Saksan Denise Herrmann-Wick nappasi pikakisan voiton ennen Ruotsin Hanna Öbergiä ja Anna Magnussonia. Minkkisen ero saksalaisvoittajaan oli minuutin luokkaa. Ranskan Julia Simon varmisti viidennellä sijallaan kokonaiskilpailun voiton.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Myös Suomen Nastassia Kinnunen päättää uransa Holmenkollenilla useiden lajihuippujen ohella, ja Kontiolahden Urheilijoiden valkovenäläissyntyinen ampumahiihtäjä onnistui päätössprintissään tyylikkäästi.

Yhden sakon ampunut Kinnunen, 38, oli kisassa 19:s jääden Minkkisestä vain seitsemän sekuntia.

Erika Jänkä oli tulosliuskalla 45:s. Maailmancupin suomalaisdebytanteista Sonja Leinamo ylsi 76:nneksi ja Noora Kaisa Keränen 90:nneksi.

Pikakisa piti järjestää alun perin perjantaina, mutta kilpailua siirrettiin sankan sumun takia vuorokaudella eteenpäin. Naiset eivät kilpaile takaa-ajoa kauden päätösviikonloppuna, sillä cup-kausi päättyy sunnuntaina yhteislähtöihin.

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi