play

Aivars Smaukstelikselle perinteinen ykkössija, Mika Törrö aivan kannoilla – "Tuntuu, että jalat eivät ole ikinä olleet näin nopeat"

Mika Törrö leiskautti säkin heitossa.

Mika Törrö leiskautti säkin heitossa. Kuva: Lari Lievonen

Kari Viljakainen

Strongman Champions Leaguen Joensuun osakilpailun toinen päivä oli Mika "El Toro" Törrön ja Latvian Aivars Smauksteliksen huippusuoritusten sävyttämä.

Latvialainen ei muistanut, montako kertaa hän on täällä voittanut. Nyt tuli kuitenkin yksi lisää. Törrö oli toinen. Yhteispisteet menivät seitsemän lajin jälkeen Smaukstelikselle 72–64.

Voittoja on latvialaiselle tullut Joensuusta kaikkinensa jo sen verran, että mahtunevatko enää yhden käden sormiin.

Edellinen ykkössija tuli helmikuun Iceman -kisasta, ja muutama voitoista on tullut parikilpailuista.

Uskomatonta miten sitä joskus pystyy liitämään.
Mika Törrö

Kaikki Mika Törrön suoritukset olivat kuuden joukossa, kruununa päätöslajissa lastauksessa otettu lajivoitto vajaan sekunnin erolla Smaukstelikseen (16,09–16,91).

– Oli hyvä päivä. Tasaisuus oli valttia. Kiven kantoa epäilin tältä päivältä. Tuntuu, että jalat eivät ole ikinä olleet näin nopeat missään lajissa, Törrö sanoi ihmetellen asiaa.

– Uskomatonta miten sitä joskus pystyy liitämään. Kaikki oli päästäkin kiinni, ja kotiyleisö auttaa aina. Molemmat päivät olivat hyviä, jos lauantain avauslajin tiehöylän pudottaa siitä listasta pois.

– Hienoa oli päättää lajit voittoon, vaikka ei tainnut Aivars ihan täysillä enää nostella. Aina kun hänet voittaa, pitää röyhistää vähän rintaa, Törrö hymyili tyytyväisenä.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Lähtötilanne toiseen päivään tasoittui sunnuntain ensimmäisessä lajissa, metsäkoneen vedossa. Edellisen päivän tiehöylän vedon ykkönen Jesse Pynnönen oli taas paras vajaan sekunnin erolla Smaukstelikseen (22,63 ja 23,34).

Näin hän nousi kokonaistilanteessa toiseksi kärkipaikan lajin kakkosijallaan ottaneen latvialaisen jälkeen. Mika Törrö oli metsäkoneen vedossa kolmas.

Latvialainen Aivars Smaukstelis haki jälleen Joensuusta voiton.

Latvialainen Aivars Smaukstelis haki jälleen Joensuusta voiton. Kuva: Lari Lievonen

Jesse Pynnönen kertoi, että kunto on noussut koko ajan.

Jesse Pynnönen kertoi, että kunto on noussut koko ajan. Kuva: Lari Lievonen

Helmikuun Iceman -kisan tapaan Smaukstelis otti ohjat käsiin sitä mukaa, kun lajit vähenivät. Kiven kannossa selvä ykkössija, samoin kuuden säkin heitossa, josta tuli uusi ME-aika 15,16.

Säkkejä heitettiin 4,3 metriä korkean esteen yli.

Kisassa kovin yleisön innostaja oli kolmanneksi tullut Ghanan Evans Nana. Hän kävi tiukan kamppailun Pynnösen kanssa aina viimeisen laatikon nostoon saakka. Lopulta Pynnönen hävisi pistein 57–59 ollen neljäs.

– Kahdessa viimeisessä lajissa tuli pienet virheet. Ne maksoivat paikan palkintopallilla. Kokonaisuutena neljäs sija on todella hyvä näissä mittelöissä. Kunto on noussut koko ajan. Lähden vahvasti taistelemaan Suomen Vahvin -tittelistä kuukauden päästä, Pynnönen vakuutti.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy
Tulen varmaan toistekin.
Brian Kichton

Kilpailun ilopillereihin kuului Yhdysvaltojen viidenneksi sijoittunut Brian Kichton. Oliko hyvään esitykseen syynä samalla toteutettu häämatka, mene ja tiedä?

– Kaikki kokemani on ollut Suomessa upeaa. Tämä oli ensimmäinen SCL-kisani kaiken kaikkiaan. Ei olisi voinut mennä paremmin. Tulen varmaan toistekin, vajaa viikko sitten avioitunut jenkki totesi hymyssä suin.

– Virossa olisi yksi kisa heinäkuun puolivälissä ennen Suomen vahvimpia Lappeenrannassa elokuun alussa. Saatan sen reissun kyllä jättää väliin, arvioi Mika Törrö puolestaan tulevaa kuukautta.

Mika Törrö tuuletti kotiyleisön edessä.

Mika Törrö tuuletti kotiyleisön edessä. Kuva: Lari Lievonen

Hiukan enemmänkin olisi hyvässä säässä pidettyyn kaksipäiväiseen tapahtumaan yleisöä mahtunut. Alle tuhanteen jäätiin molempina päivinä.

Innokkaita kannattajia kyllä riitti kauempaakin. Pitkäaikaiset ystävät Eija ja Pirjo olivat tulleet viikonlopuksi Lappeenrannasta Joensuuhun nimenomaan vahvoja atleetteja katsomaan.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

– Isot miehet tänne saivat tulemaan, silmänruokaa on yllin kyllin. Olen katsonut pitkään lajia telkkarista, ja muutama live-kisakin on tullut nähtyä, Pirjo aloittaa.

– Itse olin ihan eka kertaa katsomassa helmikuussa Iceman-kisaa Joensuussa. Jäin heti totaalisesti koukkuun. Kyllähän tuo Mikakin on niin ihana ja sympaattinen. Noussut pohjamudista ylös, Eija painottaa intoaa lajiin.

Aivars Smaukstelis ja Mika Törrö kävivät kovan taiston.

Aivars Smaukstelis ja Mika Törrö kävivät kovan taiston. Kuva: Lari Lievonen

Jesse Pynnönen oli säkin heitossa kymmenes.

Jesse Pynnönen oli säkin heitossa kymmenes. Kuva: Lari Lievonen

Loppupisteet
 1. Aivars Smaukstelis, Latvia, 72.

 2. Mika Törrö, Suomi, 64.

 3. Evans Nana, Ghana, 59,

 4. Jesse Pynnönen, Suomi, 57.

 5. Brian Kichton, Usa, 52.

 6. Jakub Szczechowski, Puola, 48.

 7. Andrea Invernizzi, Italia, 41

 8. Ilya Khazov, Kypros, 40.

 9. Heikki Pohjonen, Suomi, 40.

 10. Ervin Toots, Viro, 31.

 11. Simon Pratte, Kanada, 27.

 12. Mitch Flowers, Englanti, 16.

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi