play

IPV:n Kosonen tyrmäsi kunnareillaan JoMan

STT-Lehtikuva

Imatran Pallo-Veikot juhli tiistaina miesten Superpesiksen kauden toista voittoaan lyötyään Joensuun Mailan. Kahden kunnarin Mikko Kosonen oli imatralaissankari kotivoitossa 2–1 (3–4, 5–2, 4–2).

–  Alkukausi on ollut meille todella vaikea. Siksi tämä oli iso ja helpottava voitto. Puoli joukkuetta on yhä sairastuvalla. Olin päättäväinen ja nyt sattui hyvä päivä, Kosonen kommentoi.

Avausjakso ratkesi viimeisen vuoroparin tasoittavalla Henri Litmasen kunnari-iskuun (1+1) yhden palon ykköstilanteessa. Litmasen, 31, merkkaamaton lyönti putosi IPV:n kopparien väliin takarajalle. Kunnari oli Litmasen 29:s runkosarjassa.

IPV olisi voittanut toisen jakson jo Kososen avausvuoroparin kunnarilla. Kauden ulkopelidebyyttinsä tehnyt JoMan kakkoskoppari Juho Toivola ahnehti Kososen välilyönnistä paloa sillä seurauksella, että pallo kimposi hänen ylitseen kolmen (1+2) juoksun arvoisesti. Kunnarin toisella jaksolla kiersi myös Joona Mäkelä (1+0), jonka lyönti kiersi maisemiin pystärillä eli pystymailalyönnillä kolmospesän edestä. Kuusankoskelaissyntyinen Mäkelä, 25, on lyönyt runkosarjan 51 ottelussaan enemmän kunnareita (4+3) kuin tavallisia juoksuja.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

JoMan toiveet supervuoroparissa lässähtivät alkuunsa, kun Kosonen pommitti avaavalla ajolähdöstä tappimies Iiro Kuosan vierestä 1+3 juoksua. Kososelle, 25, kunnarit olivat runkosarjassa numero 11 ja 12.

IPV:n kokoonpanon miehistä kenelläkään ei ollut pohjalla alkukauden kuudesta ottelusta kahta kotiutusta enempää.

IPV:n palkitut olivat 2+6 juoksua lyönyt Kosonen (13 kärkilyöntiä/16 yritystä) ja kolme tuotua tililleen saanut Mäkelä (9/12).

JoMasta esiin nousivat kahdeksikkoa hihassaan kantanut Litmanen (9/9) ja polttaja Elmeri Lieto (5/8).

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Korhosen kunnariennätys enää yhtä vaille sadan

Neljän voiton putkessa purjehtineista Kempeleen Kirin meno katkesi joukkueen hävittyä kolme tuntia ja kymmenen minuuttia kestäneen väännön Hyvinkään Tahkolle. Isännät antautuivat supervuoroparin kautta 1–2 (3–0, 4–5, 2–3).

Kirin ulkokenttä kesti avausjaksolla Tahkon pommituksen hyvin. Kolmostilanteet menivät vieraille 9–6, mutta jokeri Matti Korhosen kaksi ja Sami Haapakosken yksi kotiutus olivat Tahkolle liikaa.

Toisen jakson pisteen sinetti Tahkolle oli jokeri Juha Korhosen kakkospuolelta läpi mennyt kopituskumura. Supervuoroparin tasoittavalla Tahko takoi vesisateessakin yksitellen kolme kotiutuslyöntiä kolmossaumaan tai väliin. Voittojuoksua tuuletti Santtu Patovan kotiuttamana kotipesään juossut Valentin Ikonen.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

KeKin osaavimmat olivat kolme juoksua lyönyt sieppari Antti Korhonen (6/13) ja kaksi juoksua sekä lyönyt että tuonut, tuoreen ensi kauden jatkosopimuksen tehnyt Haapakoski (8/11).

Tahkon terävimmät olivat 99. runkosarjakunnarinsa lyönyt Korhonen (9/13) ja kahdesti kotiuttanut jokeri Juha Niemi (3/9).

Runkosarjassa yli 70 kunnaria ovat lyöneet vain 41-vuotias Korhonen ja 93 kunnaria kiertänyt Manse PP:n 38-vuotias Henri Puputti.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi